Κόκκινες σημαίες (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Πολλοί σύντροφοί του από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και βέβαια η ιστορική οργάνωση του ΕΚΚΕ που υπήρξε ο χώρος του αφού ήταν γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του.

Προοδευτικός κόσμος, άνθρωποι της αντιδικτατορικής πάλης. Νεότεροι. Ηταν όλοι εκεί χθες το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν ένα εμβληματικό πρόσωπο της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων: τον Χρίστο Μπίστη. Ανιδιοτελής, άκαμπτος, αφοσιωμένος στους αγώνες του λαού, ο Μπίστης «έφυγε» την περασμένη Πέμπτη στα 77 του χρόνια έπειτα από μακροχρόνια περιπέτεια με την υγεία του. Ο ίδιος αταλάντευτα συμμετείχε σε όλα τα εγχειρήματα της επαναστατικής Αριστεράς (Μαχόμενη Αριστερά, ΜΕΡΑ και βέβαια ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου και ήταν μέλος της ΚΣΕ της), είχε μια πλούσια αντιδικτατορική δράση με φυλακίσεις, βασανισμούς.

Ζυμωμένος στο πεζοδρόμιο, ευαίσθητος αλλά και πολέμιος του εφησυχασμού, ο Μπίστης ήταν από εκείνα τα πρόσωπα που καθόρισαν τις διεργασίες στο μεταπολιτευτικό κίνημα.