Την πόρτα του υπουργείου Αθλητισμού πέρασε χθες το πρωί ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Σταύρου Κοντονή για συνάντηση με αφορμή την αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήθελε να συγχαρεί τον Διαμαντίδη για τα επιτεύγματά του στο μπάσκετ και για τον χαρακτήρα του, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας να συνομιλήσουν και για θέματα που απασχολούν τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν «ΤΑ ΝΕΑ», εξήγησε στον Διαμαντίδη και τον λόγο που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο τουρνουά Diamonds Are Forever και τον προέτρεψε να παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ, κάτι για το οποίο ο κορυφαίος (πρώην πια) μπασκετμπολίστας τόνισε ότι είναι πρόθεσή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, οι γνώσεις και το ενδιαφέρον του Διαμαντίδη για τα κοινωνικοπολιτικά θέματα, τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, εντυπωσίασαν τον υφυπουργό, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του μια ιδέα που έχει όσον αφορά την προσπάθεια καταπολέμησης της βίας μέσω της πρόληψης και της δημιουργίας σωστών φιλάθλων.

Ο Σταύρος Κοντονής ανέπτυξε στον Δημήτρη Διαμαντίδη την ιδέα να κάνουν μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη επισκέψεις σε σχολεία για να μιλήσουν σε νεαρά παιδιά για τα αθλητικά ιδεώδη. Ο Διαμαντίδης απάντησε θετικά και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη βία.