[Η εκτόξευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στο μισθολογικό κομμάτι, αξίζει να επισημανθεί. Κυρίως για το πού ήταν και πού έφτασε. Στην περίπτωσή του, ένας σκηνοθέτης-αετός αμέσως θα κινούσε τα νήματα προκειμένου να φτιάξει ταινία. Φτωχόπαιδο και μετανάστης στις γειτονιές της Αθήνας, με μόνο όπλο το ταλέντο και φυσικά τη δίψα για σκληρή δουλειά. Το όραμα να φύγει από το σκοτεινό τούνελ και να δει το όνομά του στη μαρκίζα παρέα με τους άλλους αστέρες. Το κατάφερε με μια ακόμη χρυσή υπογραφή. Και η αέναη προσπάθεια συνεχίζεται.

Το λάιφ στόρι του Αντετοκούνμπο ασφαλώς και συγκαταλέγεται στις εξαιρέσεις. Δεν σημαίνει ότι όποιος διαθέτει το χάρισμα αυτομάτως θα πιάσει την καλή. Αλίμονο. Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ταλέντων που έμειναν ταλέντα γιατί απλά δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε. Πώς το είπε ο Πάουλο Μπέντο, για να φτάσουμε στον Ρέντη; «Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο» υποστήριξε αναφερόμενος στον Φορτούνη. Το έτερο πρόσωπο της ιστορίας μας. Εδώ, σε αυτό το κομβικό σημείο καριέρας, αξίζει να μείνει και να δώσει βάση ο μέσος του Ολυμπιακού. Εφτασε την περασμένη σεζόν στον κολοφώνα της δόξας του, σημείωνε το ένα γκολ μετά το άλλο, ενώ το καλοκαίρι εξασφάλισε υψηλότερες αποδοχές. Μπορεί όλα αυτά να αφορούν έναν παγκίτη; Δεν το πιστεύουμε. Το καμπανάκι, ωστόσο, χτυπά και μάλιστα δυνατά. Αν δεν αλλάξει, οι αρμόδιοι θα τον αλλάξουν από αναντικατάστατο στην ενδεκάδα. Κάπως έτσι κινείται ο Μπέντο και στέλνει το μήνυμα στον χαφ να παλέψει παραπάνω και να μην αναπαύεται στις δάφνες του. Η απάντηση πάντα δίδεται στο χορτάρι, εκεί δηλαδή όπου χρειάζεται να μιλήσει και ο Αραβίδης, το τρίτο πρόσωπο που μας απασχολεί. Με λαβωμένο τον Αλμέιδα, τον Πέτχαρτ να πείθει ελάχιστα τον Κετσπάγια, θεωρείται σίγουρο ότι ο κυνηγός θα πάρει ξανά ευκαιρίες. Η ιστορία βρίθει περιπτώσεων ποδοσφαιριστών που ήταν στην απέξω και τελικά γύρισαν το νόμισμα υπέρ τους. Εστω κι αν είναι όλα δύσκολα και εις βάρος του Αραβίδη, μπορεί να διεκδικήσει την πλήρη επάνοδό του, ακόμη κι αν πλέον δεν μπορεί να είναι το πρώτο βιολί. Παραδείγματα, υπάρχουν πολλά.

Ηρακλής

Παρακολούθησε, που λέτε, ο Φάμπιο Μοντεκάλβο την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό. Σε τι συμπέρασμα έφτασε ο υποψήφιος επενδυτής-αγοραστής; Οτι η διαιτησία ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Καμία αντίρρηση και άλλωστε ο καθένας λέει ό,τι πιστεύει. Ειδικά αν επιθυμεί να χαϊδέψει τα αφτιά οπαδών…

Κούβα

Ασχημη εξέλιξη για τον Σεπέδα (πρώην του ΠΑΟΚ) που καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για συμμετοχή σε βιασμό Φινλανδής. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους κουβανούς βολεϊμπολίστες που ενεπλάκησαν στην ντροπιαστική ιστορία και αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν η Κούβα θα κλείσει τα σύνορα για όλους τους παίκτες της. Αρα, και για όσους έχουν συμφωνήσει φέτος με ελληνικές ομάδες.