Σιδερογροθιά κρυμμένη σε βελούδινο γάντι. Μετά τους ποδοσφαιριστές, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να παρουσιάσει το σκληρό του πρόσωπο στους μάνατζέρ τους και να τους δείξει ποια πραγματικά είναι η θέση τους στο ποδόσφαιρο.

Ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου ήταν σαφής στο μήνυμά του: «Αν ο μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ δεν ζητήσει συγγνώμη, ο παίκτης δεν πρόκειται να παίξει ξανά στη Μάντσεστερ Σίτι».

Μέσω των ταμπλόιντ ο Ντμίτρι Σέλουκ είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Γκουαρντιόλα όταν ο τελευταίος δεν δήλωσε τον Τουρέ στη λίστα για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σέλουκ είχε δηλώσει πως «αν η Σίτι δεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε εύχομαι ο Πεπ να έχει τα αρχ… να πει πως ήταν λάθος του να ντροπιάσει έναν σπουδαίο παίκτη σαν τον Γιάγια».

Σε μια επίδειξη πυγμής ο Γκουαρντιόλα απάντησε στον προσβλητικό μάνατζερ: «Μου ήταν δύσκολο να αφήσω τον Τουρέ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, από τη στιγμή που ο μάνατζέρ του μίλησε, ο Γιάγια είναι εκτός ομάδας. Εκτός κι αν ο κύριος Ντίμτρι Σέλουκ έρθει στη συνέντευξη Τύπου ή μιλήσει στους φίλους του στα μίντια –γιατί δεν έχει το κουράγιο να μου τηλεφωνήσει –και ζητήσει συγγνώμη πρώτα στη Μάντσεστερ Σίτι, ύστερα στους συμπαίκτες τού Τουρέ και μετά στον προπονητή».

Είναι πλέον συχνό το φαινόμενο οι μάνατζερ να κρίνουν τις επιλογές των προπονητών, των ομάδων και των προέδρων τους όταν οι αποφάσεις τους δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών τους.

«Δεν μπορώ να αποδεχτώ κάθε μάνατζερ να πηγαίνει στον Τύπο και να μιλά γιατί δεν παίζει ο παίκτης του. Ξέρω πόσο πολύ αγαπά ο Σέλουκ τον Γιάγια Τουρέ. Αν τον αγαπά, να μου το δείξει ζητώντας συγγνώμη από τη Μάντσεστερ Σίτι για όσα είπε στις εφημερίδες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στις ημέρες μου ένας μάνατζερ θα μιλούσε στον Τύπο εναντίον του Γιόχαν Κρόιφ. Ισως είναι μια νέα εποχή, αλλά εγώ ανήκω στην παλιά γενιά και ένας μάνατζερ της παλιά γενιάς πρέπει να κάνει τη δουλειά του παίκτη του και ο προπονητής τη δική του. Σήμερα οι μάνατζερ πιστεύουν πως είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό που πραγματικά είναι» δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, δείχνοντας ένα πρόσωπο που είχε καλά κρυμμένο τα προηγούμενα χρόνια.

Βεβαίως ο Σέλουκ δεν θα άφηνε αναπάντητη την πρόκληση. Μιλώντας στο Sky Sports News είπε μεταξύ άλλων: «Θα ζητήσω συγγνώμη από τον Γκουαρντιόλα αν ζητήσει κι αυτός συγγνώμη από τον Πελεγκρίνι για ό,τι του έκανε. Αν είσαι κύριος, αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Γκουαρντιόλα πρέπει να ζητήσει επίσης συγγνώμη από τον Τζο Χαρτ».

Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν τελικά θα ζητήσει συγγνώμη, ο Σέλουκ είπε αποφασιστικά: «Για τι πράγμα να ζητήσω συγγνώμη».

Ο Γιάγια Τουρέ ετοιμάζει ήδη βαλίτσες!