Με έργα κλασικού ρεπερτορίου θα γιορτάσει καλλιτεχνικά τον 10ο χρόνο λειτουργίας του το Από Μηχανής Θέατρο. Στην πιο φωτεινή στιγμή της καριέρας του ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ακις Βλουντής, όπως ανέφερε στη χθεσινή παρουσίαση του νέου προγράμματος, επέλεξε ν’ ανοίξει η φετινή αυλαία με το έργο «Ο πίθηκος του Κάφκα» του Κόλιν Τίβαν από τις 14 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και η σύλληψη του εικαστικού χώρου είναι του ίδιου του Βλουντή, ενώ ερμηνεύει ο Χάρης Αττώνης που έκανε και τη μετάφραση.

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια το «Πάρτι γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ (από 11/11) σε μετάφραση και σκηνοθεσία με κωμικές αποχρώσεις του Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Μίνα Αδαμάκη και ο Φώτης Αρμένης. Τις πρωτότυπες παραστάσεις της Εταιρείας Θεάτρου Συν – Επί κλείνει ο Γιώργος Κιμούλης με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;» του Εντουαρντ Αλμπι (από 3/2/17). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή, αφού το έργο θα στηθεί σαν μια μεταγραφή του «Χορού του θανάτου» του Στρίντμπεργκ.

Παράλληλα με τις βασικές παραγωγές του Από Μηχανής, στη δεύτερη και τρίτη σκηνή του θα φιλοξενηθούν έργα μικρότερων ομάδων. Οπως «Η 8η ημέρα» του Βίργκιλ Γκεοργκίου σε σκηνοθεσία Ηλία Κουβέλα (από 25/9) ή το «Pieta» σε κείμενο, μουσική και σκηνοθεσία Γιώργου Στεφανακίδη (από 9/10). Υπάρχει επίσης το «No man’s island», δύο μονόπρακτα έργα της Αλεσάντρα Μπαντέα που ενώνονται με τις ερμηνείες των Ηλία Λάτση, Βένια Σταματιάδη κι Αρτεμης Γρύμπλα (από 19/10). Επαναλαμβάνονται οι «Μηχανικοί καταρράκτες» της Σώτης Τριανταφύλλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη (από 24/10) ενώ στο «Γκάμλετ» ο Ηλίας Αδάμ διασκευάζει το κείμενο του Σαίξπηρ (από 31/10). Η Ελισάβετ Θεοδώρου υπογράφει το ανέβασμα του «Roberto Zucco» του Μπερνάρντ – Μαρί Κολτές (από 16/1/17) και τέλος ο Δημήτρης Τσεκούρας μετέφρασε τον «Ματωμένο γάμο» του Λόρκα για τις σκηνοθετικές ανάγκες του Κωνσταντίνου Ντέλλα.

INFO

Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, τηλ. 210-5231.131