ΟΛΑ κάνουν κύκλο στην πολιτική. Οταν όμως ο κύκλος κλείνει τόσο γρήγορα, τότε πρόκειται για βραχυκύκλωμα.

Οι κυβερνώντες έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως υπολόγιζαν. Διότι η άλλη πτυχή της ίδιας πολιτικής, δηλαδή η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, αποδείχθηκε καταστροφική. Ηδη έχει συνδεθεί με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής που έδινε δάνεια σε ημετέρους με τρόπο που να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία πάγωσε τις πιστώσεις και άρχισε ελέγχους επί ελέγχων.

Οταν όμως η αντιπολίτευση ζήτησε να κληθεί ο αρμόδιος υπουργός και οι προσωρινοί υπερθεματιστές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ξαφνικά η πρόεδρός της δεν έβλεπε τον λόγο. Ωσπου της υπέδειξε το σχετικό άρθρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τώρα οι κυβερνώντες θα βρεθούν απολογούμενοι και μάλιστα για θέματα χορηγήσεων δανείων σε επίδοξους καναλάρχες. Δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει πώς θα εξηγηθούν τα ανεξήγητα.

Το βραχυκύκλωμα έχει ήδη κλονίσει τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος. Είναι φανερό ότι οι ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα αποτελέσουν πολιτική δοκιμασία για τους κυβερνώντες. Ενώ θα αποτελέσουν ευκαιρία να ειπωθούν, να διευκρινιστούν και να αποκαλυφθούν πολλά.