Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μαθαίνω ότι έχουν ζητήσει οι Αζέροι της SOCAR προκειμένου να πιέσουν να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση – θρίλερ του ΔΕΣΦΑ. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους αζέρους μεγαλομετόχους στον αγωγό φυσικού αερίου TAP –έργο το οποίο εγκαινίασε τον Μάιο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας -, η SOCAR θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου αλλά για να συναντηθεί, όπως λένε πάντα οι πηγές μου, με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Οχι, η συνάντηση δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί, αλλά η εικόνα που μου μεταφέρεται είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να σπάσει ο πάγος. Οπως και να έχει πάντως, το παζάρι για τον ΔΕΣΦΑ αγριεύει και λευκός καπνός δεν βγήκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με εκπρόσωπο των Ιταλών της SNAM που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ υπό την προϋπόθεση όμως ότι στο παιχνίδι θα παραμείνουν και οι Αζέροι. Επιπλέον οι Ιταλοί θέλουν λόγο και στο μάνατζμεντ.

Οσο για την προχθεσινή αλλαγή στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνου Ξιφαρά, ο οποίος είχε αναλάβει τον Οκτώβριο του 2013, οι ίδιες πηγές μου μετέφεραν ότι σε ένδειξη καλής θέλησης επιχειρήθηκε να ενημερωθούν οι Αζέροι αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό με δική τους ευθύνη.

Αν δεν το καταλάβατε, όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη της ιδιωτικοποίησης παραμένουν ακόμη ανοικτά. Το θέμα είναι ποιος (δεν) θα πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα της ευθύνης για το ναυάγιο…