Οι μεγάλες βουκαμβίλιες ήταν το σήμα κατατεθέν του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου. Είχαν φυτευτεί πριν από περίπου 30 χρόνια. Όμως τα φυτά –στολίδια του σχολείου δεν υπάρχουν πια.

Έκπληκτοι οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, όταν πήγαν στον αγιασμό του σχολείου, στις 12 Σεπτεμβρίου, αντίκρυσαν τα φυτά κουτσουρεμένα σχεδόν από τη βάση τους. Κάποιοι από τη γειτονιά είχαν αντιληφθεί την αποψίλωση της εμβληματικής βουκαμβίλιας λίγες ημέρες νωρίτερα στις αρχές του μήνα. Και άρχισαν να εκφράζουν διαδικτυακά την οργή και τη θλίψη τους. «Κρίμα! Tόσα λουλούδια φυτεμένα από όταν πηγαίναμε εμείς δημοτικό, ήρθε ένας και τα κατέστρεψε μετά από 30 χρόνια» ανέφερε μία γυναίκα. Μία άλλη σημείωνε με λύπη: «Αυτές οι βουκαμβίλιες φυτεύτηκαν όταν ήταν ο κύριος Πατζιατζής διευθυντής και ήταν τα παιδιά μας μαθητές!!!! Στόλιζαν το σχολείο, έδιναν ξεχωριστή ομορφιά σ’ αυτό!!! Κριμα!!!».

Είναι τέτοιο το κλάδεμα που έγινε στη βουκαμβίλια που ουσιαστικά το φυτό εξαφανίστηκε. Ενδεικτικό της καταστροφής που υπέστη το πράσινο είναι ότι για ν’ απομακρυνθούν τα κλαδιά της βουκαμβίλιας χρειάστηκε φορτηγό και σκαπτικό μηχάνημα…

Σκαπτικό μηχάνημα και φορτηγό για τη μεταφορά των κλαδιών…

Άμεσα πάντως αντέδρασε και ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου διότι –όπως αποδείχτηκε –δεν είχε δώσει εκείνος εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρήσουν στην κοπή του πρασίνου. «Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια της κοπής του πρασίνου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου. Η Διεύθυνση του σχολείου μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν από άτομο που ενέργησε αυτοβούλως, χωρίς καμία έγκριση ούτε της Διεύθυνσης του σχολείου, ούτε της Δημοτικής Αρχής» ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook στις 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μοσχάτου –Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. Και συνέχισε: «Η καταστροφή του πρασίνου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο θα αντιμετωπιστεί από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, κινώντας όλες τις διαδικασίες για φθορά Δημοτικής περιουσίας. Ήδη δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Πρασίνου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αναλάβει άμεσα μέτρα αποκατάστασης».

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου με το πράσινο, τις βουκαμβίλιες που

στόλιζαν την πρόσοψή του

Πώς έγινε όμως η κοπή και από ποιον; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος το κουτσούρεμα των φυτών έγινε από άνθρωπο που ασχολείται με εργασίες στο δημοτικό σχολείο και έτσι είχε και τη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο. Εντούτοις, το πρόσωπο αυτό δεν είχε πάρει εντολή να κόψει τις βουκαμβίλιες. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε στην «Πόλη μου» πως ο Δήμος θα κινηθεί νομικά εναντίον του. «Στόχος μας είναι πάντως να επαναφέρουμε το πράσινο στο σχολείο. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την αποκατάστασή του».

Η αποκατάσταση

Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου αυτές τις μέρες έχει προχωρήσει σε εργασίες έτσι ώστε το φυτό και τα κλαδιά του ν’ αρχίσουν να αναπτύσσονται ξανά προς τα επάνω. Ταυτόχρονα λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, έως τον Φεβρουάριο θα έχουν εικόνα για το αν οι βουκαμβίλια μπορεί να αναπτυχθεί και να επανέλθει. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε η Διεύθυνση Πρασίνου θα προχωρήσει σε άλλου είδους φυτεύσεις στο προαύλιο του σχολείου.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση