Σας είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα για τα ανοίγματα της Φώφης Γεννηματά προς την κοινωνία και τις περιοδείες που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα. Ε, από αυτή την προσπάθεια της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι οι βουλευτές της.

Χθες λοιπόν, αντί της Βουλής, τους έστειλε στο… Κορωπί! Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με οινοποιητικούς φορείς της Ανατολικής Αττικής και επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου. Αντικείμενο ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου, με σκοπό την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυσή του.

Η αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης αποτελούνταν από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Τζελέπη, την υπεύθυνη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον διευθυντή της ΚΟ Βασίλη Εξαρχο και το μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Συμπαράταξης Δημήτρη Χατζησωκράτη.

«Αδικη η εξαίρεση της Αττικής»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άδικη εξαίρεση της Αττικής από τα αγροτικά προγράμματα ενισχύσεων της ΕΕ καθώς και στην υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων της Αττικής, που θεωρήθηκαν αστικά, με αποτέλεσμα την άδικη επιβάρυνσή τους. «Η καταστροφική επιβολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η γραφειοκρατία αλλά και η ασφάλεια εγκαταστάσεων και οι κλοπές προϊόντων ήταν τα κυριότερα ζητήματα που έθεσαν οι οινοπαραγωγοί, τα οποία οδηγούν έναν από τους σημαντικότερους αγροτικούς τομείς της χώρας σε αφανισμό» είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα του κλιμακίου της Συμπαράταξης.