Εδώ και αρκετό καιρό σας έχω επισημάνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποιεί το facebook για πολλές από τις δημόσιες παρεμβάσεις του αλλά και για να αναδείξει θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Ποταμιού. Γενικώς στη Σεβαστουπόλεως είναι ικανοποιημένοι από την απήχηση που έχει ο προσωπικός λογαριασμός του επικεφαλής στο facebook, οπότε είπαν να επεκταθεί και στα υπόλοιπα σόσιαλ μίντια.

Εξηγούμαι. Από χθες ο Σταύρος έχει και προσωπικό λογαριασμό στο twitter. Το πρώτο του τιτίβισμα ήταν «Καλημέρα καλημέρα! Από σήμερα στην παρέα του twitter. Καθαρές κουβέντες για ανοιχτά αφτιά και τολμηρά μυαλά. ΣΘ». Και στην αγγλική εκδοχή «Good morning! Happy to join Twitter. Straight talk for open minded people». Περιμένω με ενδιαφέρον τις ατάκες του γιατί, ως γνωστόν, στο twitter όλα είναι θέμα ατάκας.

… με πρώτο στόχο τον Αλέξη

Κάτι μου λέει, πάντως, ότι θα το δουλεύει πολύ. Και για να έχετε μια γεύση του ύφους που σκοπεύει να υιοθετήσει στο εν λόγω μέσο, ιδού και το τιτίβισμα με το οποίο στην ουσία εγκαινίασε τον λογαριασμό του: «Εγκαίνια στην Αμυγδαλέζα από Δευτέρα. Να συνέλθει πρώτα ο κ. Τσίπρας απ’ το τζετ λαγκ. Μην μπερδευτεί και μιλάει πάλι για “σύγχρονο Νταχάου”».

Ο Ακης ζητά αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Ελεύθερος, έστω και με το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ζητά να αφεθεί ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας που τον δικάζουν σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

«Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του το οποίο είναι εννιάμισι ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής» είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Παγορόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστικούς λειτουργούς ζητώντας να τον αντιμετωπίσουν με επιείκεια.

«Είναι επικίνδυνα στον Κορυδαλλό…»

Ο Ακης, ο οποίος και χθες που υπέβαλε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης υποστήριξε πως είναι αθώος, επικαλείται ως λόγους για να βγει από τη φυλακή το προχωρημένο της ηλικίας του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους», είπε ο πρώην υπουργός.

Η κρίσιμη για τον Τσοχατζόπουλο απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.