Η πρώτη κίνηση έγινε πέρυσι το καλοκαίρι και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Πανιώνιος «χτύπησε» στην ιρανική αγορά φέρνοντας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έναν 26χρονο επιθετικό ο οποίος είχε τεράστια συμβολή στην εξαιρετική πορεία στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτό το καλοκαίρι επιχείρησε δεύτερο «χτύπημα». Συμφώνησε με έναν ακόμα ιρανό ποδοσφαιριστή, τον 32χρονο μέσο Μασούντ Σοτζέι, ο οποίος έδωσε αμέσως τα διαπιστευτήριά του στους οπαδούς του Πανιωνίου, σκοράροντας μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Ο Μασούντ Σοτζέι άνοιξε το σκορ στη νίκη του Πανιωνίου στην Ξάνθη, δείχνοντας ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα σε μια επανάληψη της περσινής πορείας.

Ο Μασούντ Σοτζέι γεννήθηκε στο Σιράζ, μια πόλη 935 χλμ. νότια της Τεχεράνης. Χαρακτηρίζεται ως η πόλη των κήπων και των ποιητών. Υπήρξε γενέτειρα σπουδαίων ποιητών όπως του Σααντί και του Χαβέζ. Ο Μασούντ προέρχεται από φτωχή οικογένεια, έχει άλλα έξι αδέλφια, από τα οποία τα δύο ασχολούνται επίσης με το ποδόσφαιρο.

Ο 32χρονος Ιρανός έχει αναπτύξει σημαντική φιλανθρωπική δράση στην πατρίδα του, ενώ πρόσφατα, μαζί με τον Ανσαριφάρντ, αγόρασαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και τις μοίρασαν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό. Με τον Ανσαριφάρντ έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Αγωνίστηκαν και οι δύο στην ομάδα Σαϊπά της Τεχεράνης, ενώ έμειναν για ένα διάστημα και οι δύο στην Παμπλόνα, καθώς φόρεσαν τη φανέλα της Οσασούνα. Η Σαϊπά είναι μια ομάδα που φημίζεται για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, οι οποίες θεωρούνται οι καλύτερες στο Ιράν.

Ο Σοτζέι έπαιξε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο ποδόσφαιρο στην πόλη Αμπαντάν, καθώς αγωνίστηκε στην τοπική Σανάτ πριν μετακομίσει στην Τεχεράνη.

Στο μυαλό του ήταν πάντα να κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη, ωστόσο η πρώτη έξοδός του από το Ιράν ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της Αλ Σαράχ. Μέλος της εθνικής ομάδας ήταν από το 2004, με αποτέλεσμα να αρχίσει να γίνεται γνωστός στους ποδοσφαιρικούς κύκλους και να έρθει έτσι και το ενδιαφέρον από την Ευρώπη. Οι πρώτες ομάδες που τον προσέγγισαν ήταν η Βόλφσμπουργκ και η Νάπολι, όμως ο Σοτζέι προτίμησε τελικά να συμφωνήσει για τρία χρόνια με την Οσασούνα, στην οποία αγωνιζόταν ήδη ένας συμπατριώτης του, ο Τζαβάντ Νεκουνάμ, ένας ποδοσφαιριστής που έφτασε τις 150 συμμετοχές με την Εθνική Ιράν και πλέον είναι ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στην Παμπλόνα ο Σοτζέι έμεινε πέντε χρόνια και στη συνέχεια αποφάσισε να γνωρίσει και τα Κανάρια Νησιά, καθώς για μία αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της Λας Πάλμας, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Β’ Ισπανίας. Πριν γίνει «θαμώνας» της πλατείας στη Νέα Σμύρνη, πέρασε δύο χρόνια στο Κατάρ, ενώ αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο Μασούντ Σοτζέι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να μιλάει ιδιαίτερα για τον εαυτό του. Μετά το γκολ που πέτυχε στην Ξάνθη είπε απλά: «Προήλθε από συνεργασία όλης της ομάδας και ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες μου».