Για τρίτη φορά στις τέσσερις τελευταίες σεζόν ο Λιονέλ Μέσι τίθεται νοκάουτ λόγω τραυματισμού. Ο άσος της Μπαρτσελόνα υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού στο ντέρμπι με την Ατλέτικο και αναμένεται να παραμείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες απουσιάζοντας από δύο αγώνες πρωταθλήματος (Χιχόν, Θέλτα), έναν στο Τσάμπιονς Λιγκ (Γκλάντμπαχ) και δύο στα προκριματικά του Μουντιάλ (Περού, Παραγουάη).

Η Μπαρτσελόνα αρχίζει να συνηθίζει στην ιδέα ότι θα παίζει χωρίς το μεγάλο της αστέρι. Πέρυσι ο Μέσι απουσίασε από εννέα αγώνες αλλά η αντίδραση των Μπλαουγκράνα ήταν εξαιρετική. Νίκησαν τα επτά ματς και ηττήθηκαν μόνο από τη Σεβίλλη, με τους Νεϊμάρ και Σουάρες να καλύπτουν ιδανικά το κενό.

Την περσινή σεζόν και τον τρόπο που αντιμετώπισε η Μπάρτσα το πρόβλημα  θυμήθηκε φυσικά και ο Λουίς Ενρίκε, ενώ παρατήρησε πως οι συχνοί τραυματισμοί του Μέσι οφείλονται στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα.

«Το να χάνεις τον Μέσι σημαίνει πως το ποδόσφαιρο αλλά κι εμείς χάνουμε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε για άλλες λύσεις. Με τον Λέο είμαστε δυνατή ομάδα αλλά και χωρίς αυτόν παραμένουμε ισχυροί» δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε.