Δίλημμα για δύο

Ισως για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός να διαθέτει ισάξιους γκολκίπερ που μάλιστα δεν είναι φτασμένοι. Τόσο ο Καπίνο όσο και ο Λεάλι βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμασης και απόκτησης (αγωνιστικών) εμπειριών. Το τι θα κάνει ο Μπέντο φαίνεται να έχει ήδη αποφασιστεί από τον πορτογάλο προπονητή: σκοπεύει να δώσει πάνω – κάτω ίσες ευκαιρίες, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιεί στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Καπίνο και σε Ευρώπη και Κύπελλο τον Ιταλό. Φυσικά, αυτά θα ισχύσουν πλην απροόπτου, αν δηλαδή δεν έχουμε κάποιο ζήτημα με κάρτες ή τραυματισμό. Το πώς θα χειριστεί ο Μπέντο το δίδυμο των γκολκίπερ που επιθυμούν να εξελιχθούν μέσω του Ολυμπιακού σίγουρα θα έχει το ενδιαφέρον του. Γιατί δεν ξεκαθαρίζεται ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο αναπληρωματικός, με δεδομένο ότι αμφότεροι θα παίζουν σε σπουδαίες διοργανώσεις. Συνήθως ο βασικός αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα και στα διεθνή ματς. Τώρα αυτά μοιράζονται και μένει να φανεί το αποτέλεσμα του πειράματος.

Μάνταλος

Είναι αγαπητός, τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο οι περισσότεροι από την ΑΕΚ, ενώ και ο κόσμος δείχνει πως νοιάζεται για το πότε θα επιστρέψει. Οι μάσκες στις μέρες μας κάνουν καλή δουλειά, είναι προστατευτικές για τις μύτες –με τέτοια παίζουν ο Κάντλετς και φυσικά ο Τσεχ. Θυμίζουμε ότι χρόνια πριν ο Σαβέβσκι με σπασμένη μύτη και μάσκα αγωνίστηκε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Διαιτησία

Δυστυχώς, για το όλο θέμα δεν υπάρχει γιατρειά. Ηδη, προτού καν διεξαχθούν τα παιχνίδια της αγωνιστικής, βγαίνει προς τα έξω γκρίνια. Για το πόσο ακόμη θα είναι οι κομμένοι εκτός ορισμών, αν τους ξαναδούμε, ενώ η επάνοδος έστω και ως τέταρτου διαιτητή του Μήτσιου στη Λιβαδειά έφερε την ανεπίσημη αντίδραση του ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό πως στην Τούμπα τον συγκεκριμένο ρέφερι τον απορρίπτουν. Οι άλλες ΠΑΕ έχουν δικές τους προτιμήσεις. Και οι αρμόδιοι προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα μέχρι φυσικά να έρθουν τα σοβαρά ντέρμπι, όπου εκεί κάποιοι θα περάσουν το δικό τους και οι υπόλοιποι θα είναι στην πλευρά των χαμένων. Νομίζουμε ότι πλησιάζει η ώρα.

Αντίο σε

έναν φίλιππο

Λάτρης των ιπποδρομιών και ιδιοκτήτης αλόγων ήταν ο Γιώργος Πολίτης. Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 34 χρόνων. Οι συνάδελφοί του συντετριμμένοι στη συγκέντρωση της Τετάρτης κράτησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα μια κούρσα θα είναι αφιερωμένη στον φίλιππο που έφυγε.

Προπονητές

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις προπονητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και όχι ακριβώς σε πάγκους. Η αγωνιστική είναι κρίσιμη και τον δρόμο του Δέλλα μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι. Αλλωστε, αρκετοί αναμένουν σινιάλο. Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει αυτό το πρωτάθλημα.