Το χθεσινό σπάσιμο της μύτης του Μάνταλου έγινε στα Σπάτα, αλλά πόνεσε ο Σκίμπε κι ας βρισκόταν χιλιόμετρα και νοτιότερα μακριά. Γιατί ο γερμανός προπονητής της εθνικής μας ομάδας διαπιστώνει ότι όλο και λιγοστεύουν οι λύσεις που έχει στη διάθεσή του και στη μεσαία γραμμή, εν όψει των παιχνιδιών του Οκτωβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ. Πώς διαμορφώνεται πλέον το σκηνικό;

Από τους διεθνείς που αγωνίστηκαν κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο Σάμαρης είναι τραυματίας εδώ και λίγες εβδομάδες και μάλλον δεν υπολογίζεται. Ο Μάνταλος για το επόμενο 20ήμερο θεωρείται εκτός μάχης και από δω και πέρα αρχίζουν τα ερωτηματικά. Γιατί αναγκαστικά ο Σκίμπε θα επιλέξει παίκτες που είτε δεν υπολογίζονται στις ομάδες τους είτε δεν βρίσκονται στο τοπ σε επίπεδο απόδοσης. Στην πρώτη κατηγορία η αναφορά γίνεται για τους Μανιάτη και Τζιόλη, στη δεύτερη για τον Κώστα Φορτούνη. Βέβαια για τον άσο του Ολυμπιακού πολλά μπορεί να αλλάξουν, να γίνει βασικός, ενώ μη λησμονούμε πως στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής ήταν από τους καλύτερους. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά σε θέση αμυντικού χαφ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ή να κληθούν παίκτες-έκπληξη από τον τεχνικό. Οπως και να ‘χει, απέναντι στην Κύπρο νέα πρόσωπα θα φλερτάρουν με την ενδεκάδα.

Δείπνα

Από τη μια, είναι ο Στραματσόνι που έκανε χθες το τραπέζι στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οχι σε όποιο κι όποιο σημείο αλλά σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη. Τι πιο μαγικό; Από την άλλη, ο Αραβίδης που σχεδιάζει αύριο να κεράσει συμπαίκτες και μέλη της ΑΕΚ. Αμφότεροι το κάνουν για να έρθουν όλοι πιο κοντά, καθώς ως γνωστόν οι σχέσεις σφυρηλατούνται έξω από τον χώρο εργασίας, εν προκειμένω μακριά από τα γήπεδα.

Τσάρτας

Στροφή στην επαγγελματική του καριέρα. Αφήνει το κοστούμι του ατζέντη ποδοσφαιριστών και θα προσπαθήσει να γίνει προπονητής. Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ έφερε στην ομάδα τον Κορδέρο που αποχώρησε και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πιστεύουμε ότι έσκισε επιλέγοντας και προτείνοντας παίκτες. Τώρα το μυαλό του θα είναι στην καθοδήγηση. Κόβει το μάτι του, αλλά ένας προπονητής στη σύγχρονη εποχή χρειάζεται να διαθέτει διοικητικά προσόντα και όχι μόνο. Ολα αυτά τα έχει ένα από τα καλύτερα αριστερά πόδια που γέννησε το εγχώριο ποδόσφαιρο;

Απώλεια

Ο Γιώργος Καστρινάκης ήταν ένας δημοσιογράφος – μαχητής. Κυρίως υπήρξε μαχητής της ζωής, δεδομένου ότι από το 1985 που έκανε την πρώτη αιμοκάθαρση αφιέρωσε τη ζωή του στο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των νεφροπαθών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πέθανε χθες σε ηλικία 60 ετών. Απόφοιτος της Νομικής, εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης από τα 16 του χρόνια, ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, και τον τίμησαν χιλιάδες πολίτες σε εκλογές της Tοπικής Aυτοδιοίκησης.