Στις 26 Οκτωβρίου έχουν (επανα)προγραμματιστεί οι εκλογές της ΕΠΟ, θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι ούτε τότε θα στηθούν κάλπες. Η πληροφορία για προσφυγή Ενώσεων στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά (όλων) των αποφάσεων που λαμβάνει το ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε πλήρως. Την Τρίτη η υπόθεση θα εκδικαστεί και το πιο πιθανό είναι ότι οι δικαστές θα δικαιώσουν τις έξι Ενώσεις που προσέφυγαν.

Ετσι, εκλογές στις 26 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε το συγκεκριμένο ΔΣ, δεν πρόκειται να γίνουν. Το πότε θα γίνουν, ποια διοίκηση θα τις προκηρύξει, με ποιους υποψηφίους και πού, είναι ερωτήματα που δεν μπορούν τούτη την ώρα να απαντηθούν με βεβαιότητα.

Για όσους δεν αντιλαμβάνονται πόσο μπερδεμένη είναι πλέον η υπόθεση, ίσως θα ήταν καλό να αρχίσουν να την αντιμετωπίζουν σαν γόρδιο δεσμό. Δεν ήταν διόλου τυχαία η χθεσινή παρέμβαση, μέσω facebook, του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Από την Κύπρο λοιπόν όπου βρίσκεται, όντας σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα αλλά και με την Ελβετία (FIFA/UEFA), ο εντεταλμένος διαμεσολαβητής των διεθνών συνομοσπονδιών κοινοποίησε την καλύτερη, σύμφωνα με τη γνώμη που έχει σχηματίσει πλέον, λύση για την κατάσταση.

Costakis Koutsokoumnis status update!

«Το τι χρειάζεται τώρα η ΕΠΟ είναι έναν πρόεδρο και συμβούλιο συναίνεσης. Οχι εκλογές, αντιπαραθέσεις, νικητές και ηττημένους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν και το ταλαιπωρούν, συμπεριλαμβανομένης της βίας στα στάδια και έξω από αυτά. Το ερώτημα είναι αν οι δυνάμεις που αντιμάχονται για να κερδίσουν στις εκλογές διαθέτουν την οπτική γωνία για να δουν το γενικό συμφέρον του ιδίου του ποδοσφαίρου» ήταν το status update του Κωστάκη Κουτσοκούμνη που διόλου αυθορμήτως έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Το «Shot» έψαξε και έμαθε πως ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας αντιλαμβάνεται ότι η εκλογική μάχη παραμένει σκληρό ντέρμπι. Σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό έχει συζητήσει με τους παράγοντες των διεθνών συνομοσπονδιών τη λύση που ανέφερε στο facebook και προφανώς έχει πάρει το πράσινο φως για να την προωθήσει.

Διεθνής ποδοσφαιριστής η λύση

Περισσότερο για να κάνει σφυγμομέτρηση και να προετοιμάσει το έδαφος, ο Κουτσοκούμνης έγραψε όσα έγραψε. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το «Shot» αναφέρουν ότι στις αρχές Οκτωβρίου, εφόσον υπάρχει το ίδιο αδιέξοδο, το κλιμάκιο της FIFA θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα επιδιώξει να δώσει τη λύση που ο Κύπριος εκτιμά ως ενδεδειγμένη. Ο πρόεδρος που θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων των πλευρών έχει βρεθεί. Είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και θα αναλάβει δράση. Περισσότερα μετά τις 5 Οκτωβρίου!

Σίριαλ με φόντο το Λιμάνι

Πολύ καλές είναι οι εμφανίσεις που έκανε πέρυσι και συνεχίζει φέτος ο Σπύρος Ρισβάνης (φωτογραφία) του Πανιωνίου. Ο νεαρός υψηλόσωμος αμυντικός ως γνωστόν προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι Πράσινοι επέλεξαν το καλοκαίρι του 2015 να μην τον κρατήσουν. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τον παίκτη παρακολουθεί και σκέφτεται σοβαρά να εντάξει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Shot» από τη Νέα Σμύρνη, έχουν διερευνήσει την περίπτωση και έχουν προχωρήσει πολύ το θέμα. Κάποιοι θεωρούν ότι έχει κλείσει το deal!

Ωστόσο υπάρχει στη μέση και το συμβόλαιο του 23χρονου παίκτη, που δεν τον δεσμεύει μόνο με τον Πανιώνιο αλλά και με την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι έχουν βάλει τρεις ρήτρες στη συμφωνία με τον πρώην παίκτη τους και τους Κυανέρυθρους. Ρήτρες που τους δίνουν ποσοστό σε περίπτωση πώλησης. Πηγές καλά πληροφορημένες αναφέρουν ότι οι ρήτρες έχουν ημερομηνία λήξης στο τέλος του 2016, ύστερα από τρεις μεταγραφικές περιόδους. Ορισμένοι όμως διαφωνούν και ισχυρίζονται ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ποσό ενός εκατ. ευρώ ακόμη κι αν η μεταγραφή γίνει το επόμενο καλοκαίρι, όπως φαίνεται ότι προετοιμάζουν οι Ερυθρόλευκοι. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε σίριαλ με φόντο το Λιμάνι!

Το δείπνο, το 3 on 3 και η ιδέα του Κοντονή

Πολύ θετικά αντιμετώπισε η κοινή γνώμη την ιδέα του Σταύρου Κοντονή – που αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ» – για την αξιοποίηση του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Βασίλη Σπανούλη κατά της βίας. Η ιδέα του υφυπουργού είναι να πραγματοποιήσουν οι δύο σπουδαίοι μπασκετμπολίστες κοινές επισκέψεις στα σχολεία και να μιλήσουν στα παιδιά για τον σχολικό οπαδισμό και να προαγάγουν τα αθλητικά ιδεώδη. Η «σφυγμομέτρηση» στα σχόλια και στα social media έδειξε ότι ο κόσμος θέλει τέτοια προγράμματα, που ειδικά η κοινωνία του μπάσκετ μπορεί να υποστηρίξει.

Αλλωστε ανάλογο ήταν το μήνυμα που έστειλαν από τη Μαδρίτη οι παίκτες των δύο Αιωνίων με φωτογραφία που δημοσιοποίησαν από το κοινό δείπνο τους στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Στη φωτογραφία εικονίζονταν Σπανούλης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Χαραλαμπόπουλος να διασκεδάζουν μαζί με τους Περπέρογλου, Σλούκα και Βεζένκοφ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει μεγάλο συναπάντημα στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, όπου θα διεξαχθεί τουρνουά 3 on 3. Μάλιστα εκεί θα βρεθούν οι Διαμαντίδης και Σπανούλης, αλλά και πολλοί ακόμη Ερυθρόλευκοι και Πράσινοι. Μήπως να πάει και ο Σταύρος Κοντονής να προωθήσει την ιδέα που έχει;

Εξωτερικό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναιο καλύτερος έλληνας προπονητής που κυκλοφορεί και όπως είναι φυσικό όποια ομάδα αναζητεί νέο προπονητή, ο πρώην του Πανιωνίου είναι πρώτος υποψήφιος. Συνέβη με τον Ατρόμητο, θα συμβεί και στην επόμενη ομάδα που θα απολύσει τον προπονητή της.Ο Ουζουνίδης όμως δύσκολα θα επιστρέψει στη Superleague. Ψάχνεται για εξωτερικό και ήδη έχει κάνει τα κονέ του.

Κουίζ

Η αγωνιστική δράση είναι έντονη πλέον. Οι διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο άρχισαν ενώ στο μπάσκετ οι ομάδες βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τους αγώνες προετοιμασίας να γεμίζουν το πρόγραμμά τους πριν γίνει το επίσημο τζάμπολ.Σε ένα από τα ματς που έγιναν τελευταία, το Σαββατοκύριακο συγκεκριμένα, σημαντικός παίκτης μιας ομάδας δεν αγωνίστηκε γιατί ήταν αδιάθετος. Ετσι ειπώθηκε. Η αλήθεια είναι ότι βγήκε βόλτα το Σάββατο κι επέστρεψε με γυαλιά ηλίου! Ποιος είναι;