Ο άθλος των μελών της παραολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσώπησε στο Ρίο ήταν ξεχωριστός φέρνοντας 13 μετάλλια και δάκρυα χαράς και συγκίνησης.

Το… 14ο μετάλλιο ήρθε για τους πρωταθλητές μας στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν ήταν άλλο από την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας.

«Μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι καθένας από εσάς είναι νικητής και ότι γυρίσατε ως η πιο δυνατή ομάδα του κόσμου. Συγχαρητήρια σε όλους σας! Οι επιτυχίες σας στο Ρίο ήταν συγκλονιστικές και μας έκαναν όλους, σε όλη την Ελλάδα, χαρούμενους και υπερήφανους» τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, που ανακοίνωσε και το ευχάριστο γεγονός: «Θα παραμείνουμε στο πλευρό της πιο δυνατής ομάδας για άλλα τέσσερα χρόνια, καθ’ όλη την προετοιμασία της για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά τη στήριξή μας στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ δεν είναι απλώς χορηγοί, αλλά έχουν ευαισθησία και ανθρωπιά, και αυτό, το βάζω πάνω από κάθε χορηγία αφού το συναίσθημα μετράει πολύ» είπε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης ενώ ο γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου υπενθύμισε: «Η πίστη στις ικανότητές σας και η επιμονή σας να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες μάς εμπνέουν όλους να κυνηγάμε τα όνειρά μας». Από την πλευρά των αθλητών ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης επισήμανε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με αυτή τη χορηγία εξασφαλίζονται και οι αγώνες προετοιμασίας μέχρι το Τόκιο, σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα και ο έτερος γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφσκι. («Θέλουμε να έχουν, απερίσπαστοι, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία»).