Η Bentley Motors λανσάρει την πρώτη πετρελαιοκίνητο λιμουζίνα της! Το νέο πολυτελές ντίζελ μοντέλο της θέτει νέα μέτρα και σταθμά στην κατηγορία, με όπλο τον 32βάλβιδο V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με τρεις υπερσυμπιεστές. Η ισχύς αγγίζει τους 435 ίππους και ροπή τα 900 Nm. Επιταχύνει από τα 0-100χλμ/ώρα σε 4,8’’ ενώ η τελική αγγίζει τα 270χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό γίνεται το ‘πάντρεμα’ ξύλινων επενδύσεων και μεταλλικών στοιχείων.

Τα χειροποίητα φινιρίσματα αλλά και το ενσωματωμένο minibar Mulliner Hamper Set, που αποτελείται από ψυγείο, αποκλειστικά σερβίτσια από ακριβή πορσελάνη (Linley china) και κρυστάλλινα ποτήρια, αλλά και αποθηκευτικό χώρο για ξηρές τροφές (σνακ & ξηρούς καρπούς) δεσπόζουν στο νέο μοντέλο.

Προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων εντός και εκτός δρόμου από οποιοδήποτε μοντέλο μέσω του Drive Dynamics Mode της Bentley καθώς και προαιρετικά σεταρίσματα εκτός δρόμου (Off-Road Settings).

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω ενός διακόπτη το τέλειο δυναμικό σετάρισμα από οκτώ προγράμματα, βάσει των συνθηκών του δρόμου. Αυτή την ευελιξία συμπληρώνουν τα συστήματα Bentley Dynamic Ride (ηλεκτρικός 48V ενεργός έλεγχος κλίσεων αμαξώματος) και Electric Power-Assisted Steering (EPAS).

Τα Responsive Off-Road Settings επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέγει το κατάλληλο σετάρισμα για μία ευρεία γκάμα συνθηκών εκτός δρόμου, ενώ το Driver Information Panel προβάλλει πληροφορίες για την διαμήκη και εγκάρσια κλίση, την άρθρωση των τροχών, τη γωνία διεύθυνσης, τον προσανατολισμό (πυξίδα) και το υψόμετρο.

Με το Adaptive Cruise Control (ACC) που περιλαμβάνει Stop & Go, Predictive ACC και Traffic Assist, ο οδηγός μπορεί να διατηρεί μία προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το Predictive ACC χρησιμοποιεί τα δεδομένα πλοήγησης, αισθητήρες και κάμερες για να προβλέψει τις προσεχείς στροφές, όρια πόλεων και αλλαγές ορίου ταχύτητας και στη συνέχεια προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα του οχήματος, βελτιώνοντας τόσο την άνεση όσο και την κατανάλωση.

Επίσης διατίθεται Park Assist – ένα σύστημα που ανιχνεύει κατάλληλους χώρους στάθμευσης (παράλληλους και κάθετους) πριν ενεργοποιηθεί το αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης για την υποστήριξη των ελιγμών διεύθυνσης ακόμα και σε στενούς, δύσκολους χώρους.

Το καινοτόμο σύστημα Electronic Night Vision χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων για την αναγνώριση πιθανών εμποδίων στο δρόμο μπροστά, ενώ το Head-Up Display μειώνει τη διάσπαση προσοχής του οδηγού και αυξάνει την ασφάλεια.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8 ιντσών της Bentayga διαθέτει κορυφαία τεχνολογία πλοήγησης, σκληρό δίσκο 60GB και επιλογή από 30 γλώσσες.