Αλλάζουν χέρια για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές δεκαετίες τα σταθερά τηλέφωνα σε όλες τις δυσπρόσιτες – ορεινές περιοχές της χώρας, τις οποίες μέχρι τώρα εξυπηρετούσε ο ΟΤΕ.

Στον χθεσινό διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την ανάδειξη παρόχου καθολικής υπηρεσίας για τη σταθερή τηλεφωνία νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Forthnet.

Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει – για λογαριασμό και των υπόλοιπων εταιρειών – να παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Πρόκειται κυρίως για τα σταθερά τηλέφωνα της περιφέρειας. Η Forthnet κέρδισε τον διαγωνισμό καθώς σε σχέση με τις άλλες εταιρείες που μετείχαν σε αυτόν (ΟΤΕ, Cosmote) ζήτησε τη μικρότερη ετήσια αποζημίωση (4.930.000 ευρώ), προκειμένου να παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας πανελλαδικά.

Μάλιστα, η Forthnet πρότεινε τη λύση της παροχής σταθερής τηλεφωνίας μέσω του satellite broadband, η οποία έγινε αποδεκτή ύστερα από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT. Η λύση αυτή ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις προτάσεις των υπόλοιπων παρόχων, που τελικά αποσύρθηκαν από τη διαδικασία της δημοπρασίας.