Η αιτίαση είναι γνωστή: η LP (ή αλλιώς Λάουρα Περγκολίτσι, όπως ήταν το όνομά της προτού αφήσει το Λονγκ Αϊλαντ για το Μανχάταν επιθυμώντας μουσική καριέρα) είναι ένα one-hit wonder, που εκτός από το χιλιοπαιγμένο «Lost on you», δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει. Σύμφωνοι, το καλοκαίρι έφτασε το σουξέ στην κορυφή των περισσότερων ελληνικών καταλόγων επιτυχιών και δεν πρέπει να υπάρχει συστηματικός ακροατής που να μην το αναγνωρίζει. Ομως η 35χρονη Αμερικανή δεν έφτασε ώς εδώ από το πουθενά.

Αναθρεμμένη με μια μουσική δίαιτα που περιλάμβανε Τζόνι Μίτσελ, Doors, Nirvana η Τζεφ Μπάκλεϊ, εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη από τον Ντέιβιντ Λόουρι των Cracker, ο οποίος το 2001 ανέλαβε την παραγωγή στο ντεμπούτο της «Heart-Shaped Scar». Το 2006, μια εμφάνισή της στο φεστιβάλ South By Southwest φέρεται να ξεκίνησε έναν πόλεμο προσφορών από δισκογραφικές, με πλειοδότρια την Island Def Jam. Το τραγούδι της «Wasted» ακουγόταν στους τίτλους της εφηβικής σειράς «South of Nowhere», ενώ τροφοδότησε με σουξέ ποπ σταρ όπως η Rihanna, η Cher, η Κριστίνα Αγκιλέρα.

Δεν είναι μόνο τα σχεδόν μόνιμα μαύρα γυαλιά, τα σγουρά μαλλιά, το σκουλαρίκι – σταυρουδάκι, το γιουκαλίλι, η δεινότητα στο σφύριγμα ή οι παιχνιδιάρικα θαρραλέες δηλώσεις του στυλ «δεν είναι ωραίο να είσαι λεσβία και να σε λένε Λάουρα», που της χαρίζουν δημοσιότητα. Ούτε είναι μόνο το «Lost on you» αποκαλυπτικό της ικανότητάς της για τραγούδια που σαν να γιορτάζουν τα βάσανα του έρωτα, με φωνή τραυματισμένη αλλά δυνατή: είναι και τα «Strange» ή «Muddy Waters» από το πρόσφατο EP της με τίτλο «Death Valley» ή το ομώνυμο του άλμπουμ «Into the Wild». Λογικά, όλα θα ακουστούν δυνατά και με τη ζωηρή ως συνήθως συμμετοχή του κοινού στην αποψινή της συναυλία στην Τεχνόπολη.

INFO

Τεχνόπολις, απόψε στις 22.00. Ανοίγουν οι Nalyssa Green και Katerine Duska. Εισιτήρια: 23 (προπώληση) και 28 ή 38 ευρώ. Αύριο στις 21.00, στο Principal Open Air στη Θεσσαλονίκη. Ανοίγει η Μαρίνα Σάττι. Εισιτήρια: 20 (προπώληση) και 23 ευρώ