Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την υπόθεση Καλογρίτσα. Η Φώφη Γεννηματά όχι μόνο χαρακτηρίζει «ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους» τον Πρωθυπουργό και τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη, αλλά αφήνει και σαφέστατες αιχμές για τους χειρισμούς τους στον διαγωνισμό.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ανεπανόρθωτα πολιτικά εκτεθειμένοι και ανεξίτηλα ηθικά στιγματισμένοι. Σημάδεψαν τα χαρτιά για να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αλλά τους έμεινε ο μουντζούρης στο χέρι» έγραψε η Γεννηματά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο νοών νοείτω…

«Ο Πρωθυπουργός της φτωχοποίησης»

Υψηλοί τόνοι επιλέχθηκαν ωστόσο και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη επικρίνει τον Πρωθυπουργό για όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στο Reuters και τον καλεί να πάψει να προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

«Ας μπει στον κόπο να τον πληροφορήσει η κ. Γεροβασίλη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Και για να τη βοηθήσουμε αναφέρουμε: Αδυναμία καταβολής συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, αδιέξοδα και συγκρούσεις στο μείζον θέμα των προσφύγων. Με την ανεργία και πάλι να τραβάει την ανηφόρα (στοιχεία Αυγούστου). Και το τρίγωνο της διαπλοκής καλά να κρατεί. Ο Πρωθυπουργός της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας, ας μην προκαλεί πια τη νοημοσύνη μας» αναφέρεται.

Σταύρος (μεταρρυθμιστικά) κατά της Νέας Δημοκρατίας

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως είχα προβλέψει, έχει αρχίσει να «δουλεύει» πολύ το twitter. Από τα χθεσινά του τιτιβίσματα εγώ ξεχώρισα αυτό για τη ΝΔ. «Η Παιδεία έχει πέσει σε κώμα και στη ΝΔ προτάσσουν τη συνεννόηση με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά. Ημαρτον Αγιε… μεταρρυθμιστή μου!» έγραψε. Κάτι μου λέει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστούν –μη σας πω θα ενταθούν κιόλας. Λογικό, ύστερα από όλες αυτές τις κακίες που λένε για Το Ποτάμι και τον Μητσοτάκη οι κεντροαριστεροί που κάποτε συνομιλούσαν με τη Σεβαστουπόλεως.

Επίκαιρη ερώτηση στον Τσίπρα

Μιας κι ανέφερα τον Σταύρο, να σας πω ότι χθες κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις –όπως ενημερώθηκα αρμοδίως –κυβερνητικές επιλογές στον χώρο της τηλεόρασης, τον περιορισμό της πολυφωνίας και τη διαιώνιση της διαπλοκής.

Σε τι ζητά λοιπόν απαντήσεις ο επικεφαλής στην Ωρα του Πρωθυπουργού; Πρώτον, στο πώς είναι δυνατόν να προεξοφλεί με δημόσιες δηλώσεις του την έκβαση μιας υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Αυτό δεν αποτελεί ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης; Δεύτερον, στο γιατί η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με απόφαση των συνεργατών του Πρωθυπουργού, δεν προχώρησε στον ενδελεχή και ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών; Και, τέλος, στο αν θεωρεί νόμιμο και ηθικό να μπορούν να είναι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εργολάβοι δημοσίων έργων και προμηθευτές.

Γίνομαι μονότονος, το γνωρίζω, αλλά έχω πάντα την ίδια απορία, θα εμφανιστεί ο Αλέξης να του απαντήσει;