Χθες ήταν η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε στη Βουλή με τόσα ονοματεπώνυμα. Αλλά και τόσο εκνευρισμένος. «Η μέθοδος της τρομοκράτησης και πίεσης δημόσιων λειτουργών δεν περνάει και είναι ντροπή τους, του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου που νομίζουν ότι επειδή έχουν εκατομμύρια μπορούν να πιέζουν δημόσιους λειτουργούς… Οποιος θέλει κόντρα, εδώ, στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει στο Δημόσιο» είπε, απαντώντας σε επίκαιρη του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα.

Ο τελευταίος κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν απάντησε σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που διενεργήθηκε από την επιτροπή διαγωνισμού. «Ο έλεγχος που έγινε δεν ήταν ούτε του πόθεν ούτε του έσχες. Μάλλον του αίσχους ήταν» σχολίασε ο πατρινός βουλευτής.

Ο Μαντζουράνης

Ο Φωτήλας ζήτησε επιπλέον εξηγήσεις από τον Παππά και για την περίπτωση του δικηγόρου του Δημοσίου Γιάννη Μαντζουράνη. «Με ποιο σκεπτικό επέλεξε η κυβέρνηση να την εκπροσωπεί ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι δωροδόκησε τον μακαρίτη Κουτσόγιωργα με 2 εκατ. δολάρια; Συνάδει το ήθος της “πρώτης φοράς Αριστεράς” με το συγκεκριμένο πρόσωπο;» είπε.

Επί της ουσίας ο υπουργός δεν απάντησε. Μίλησε μόνο για «μέθοδο τρομοκράτησης και πίεσης των δημόσιων λειτουργών που δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια με τηλεοπτικά δελτία που στήνουν… Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς».

Σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας είπε απευθυνόμενος στον Φωτήλα: «Κρατηθείτε με τα πόθεν έσχες άλλων υποψηφίων. Ενας δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα τις καταβάλει από τα κέρδη». Ξεκαθάρισε επίσης ότι η διαδικασία αδειοδότησης δεν έχει ολοκληρωθεί, «είναι οριστικοί υπερθεματιστές, αλλά όχι αδειούχοι».

Περί περούκας

Ο Παππάς δεν κατάφερε πάντως να συγκρατήσει την οργή του, όταν ο Φωτήλας τον συμβούλευσε ειρωνικά να «μην πετάξετε τις περούκες που βρήκατε στην Αμερική γιατί θα τις χρειαστείτε όταν θα φύγετε». «Στις μεταμφιέσεις εσείς είστε συνηθισμένος… Ντροπή, επιτέλους» απάντησε ο υπουργός –πιο εκνευρισμένος και από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα.