Στον τέταρτο χρόνο του ηγεμονικού συμβολαίου που υπέγραψε προ ημερών με τους κατενθουσιασμένους για αυτή την επένδυση Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αμείβεται με το εξωπραγματικό για έλληνα αθλητή ποσό των 27,5 εκατ. δολαρίων, νούμερο το οποίο θα κατατάσσει τον διεθνή φόργουορντ στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον πλανήτη! Ναι, καλά διαβάσατε. Στον πλανήτη και όχι μόνο στο ΝΒΑ, όπου μόνο ο ΛεΜπρον Τζέιμς και δυο – τρεις ακόμη σταρ θα ξεπερνούν το φράγμα των 30 εκατ. δολ. ετησίως.

Κι αν αναρωτιέστε ποια επαγγέλματα μπορεί να αποφέρουν αυτού του είδους τις αμοιβές, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα του «Forbes», που απαριθμεί σταρ της showbiz, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, αθλητές, τηλεπερσόνες και μέσα σε όλους αυτούς και ορισμένα πιο σπάνια επαγγέλματα. Ο συγγραφέας Τζέιμς Πάτερσον (Νο 3 με κέρδη 95 εκατ. δολ. το 2016), οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Ρας Λίμπο (Νο 10 με 79 εκατ. δολ.) και Ράιαν Σίκρεστ (Νο 30 με 55 εκατ. δολ.), ο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ (Νο 34 με 54 εκατ. δολ.), ο διάσημος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ (Νο 20 με 64 εκατ. δολ.), ο Ολλανδός DJ Τιέστο (Νο 70 με 38 εκατ. δολ.) και το πασίγνωστο μοντέλο Ζιζέλ.

Μιας και ο λόγος για την εκθαμβωτική Ζιζέλ, οι ετήσιες απολαβές της βραζιλιάνας καλλονής είναι πιο κοντά στο ετήσιο συμβόλαιο του Γιάννη, καθώς οι συμφωνίες της με τις εταιρείες Chanel και Carolina Herrera την κατατάσσουν στο Νο 99 αποφέροντάς της 30,5 εκατ. δολάρια. Μαζί με τον σύζυγό της, μάλιστα, άσο του NFL Τομ Μπρέιντι (Νο 54 με 44 εκατ. δολ. το 2016) είναι το δεύτερο ζευγάρι στη σχετική λίστα μετά τη διάσημη Μπιγιονσέ (Νο 34 με 54 εκατ. δολ.) και τον σπουδαίο ράπερ και επιχειρηματία Jay-Z (Νο 36 με 53,5 εκατ. δολ.).

Στα χρήματα που θα βγάζει ο Αντετοκούνμπο σε μερικά χρόνια κυμαίνονται και τα κέρδη του Μπραντ Πιτ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας του διαζυγίου του με την Αντζελίνα Τζολί. Ο 53χρονος ηθοποιός έβγαλε 31,5 εκατ. δολ. για το 2016 ως παραγωγός και ηθοποιός στην ταινία «The Big Short», καθώς και στην ταινία «War Machine» που θα προβληθεί προσεχώς από τη Netflix.

Η μεγαλύτερη… ομοιότητα όμως του Γιάννη είναι με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος για την πρώτη ταινία της καριέρας του, το 1969, πήρε 50 δολάρια, ενώ ο διεθνής φόργουορντ έπαιρνε 300 ευρώ μηνιαίως όταν αγωνιζόταν στην ελληνική Α2 με τη φανέλα του Φιλαθλητικού. Στο χέρι του είναι να απογειώσει κι άλλο τις μετοχές του στο Χρηματιστήριο του ΝΒΑ, πραγματοποιώντας μια ονειρεμένη καριέρα που δεν είχε φανταστεί.