Εναν ταλαντούχο ταχυδακτυλουργό προσπαθεί να μιμηθεί ο Πάουλο Μπέντο. Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού καλείται να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, συνδυάζοντας τα –απαραίτητα για την εποχή –αγωνιστικά πειράματα με τις νίκες.

Τα παιχνίδια με τη Λάρισα (εκτός) και τον ΑΠΟΕΛ (εντός) είναι ο προάγγελος ενός μήνα (και κάτι) – φωτιά για τους πρωταθλητές που καλούνται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα τους.

Σε αυτό το διάστημα στο Γ. Καραϊσκάκης θα φιλοξενήσουν αφενός τους βασικούς αντιπάλους τους για τον τίτλο (την ΑΕΚ την 6η αγωνιστική, τον ΠΑΟΚ την 8η και τον Παναθηναϊκό τη 10η), αλλά και τον ΑΠΟΕΛ και την Αστάνα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα τα ευρωπαϊκά ματς θα προηγηθούν από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, συνεπώς ο Πορτογάλος γνωρίζει καλά ότι αν η ομάδα του κάνει το εφικτό (3/3) στο Γιουρόπα –καθώς έχει ήδη κάβα τη νίκη στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις στην πρεμιέρα –θα έχει αγκαλιάσει την πρόκριση στις 32 από τον πρώτο γύρο.

Κάτι που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει πιο άνετα στα δύο ντέρμπι.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάουλο Μπέντο όχι μόνο δεν ήταν παρών στην προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά ουσιαστικά είναι πολλοί οι νέοι παίκτες που έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα. Είναι λογικό λοιπόν να θέλει τις δοκιμές για να καταλήξει σιγά σιγά (κάτι που ήδη κάνει) σε ένα βασικό σχήμα, χωρίς όμως ενδιάμεσα να χάνει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Πράγμα πολύ δύσκολο σαφώς να συνδυαστεί, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων συμπεριέλαβε στην αποστολή για τη Λάρισα τον Κώστα Φορτούνη που μέχρι πρότινος είχε μπει για λίγο στον πάγο, θέλοντας να του δείξει ότι δεν είναι εμπαθής προπονητής και σέβεται την προσπάθεια του άλλου. Είναι άγνωστο βέβαια εάν θα τον βάλει και στην ενδεκάδα.

Οπως και να έχει, δοκιμάζει όσο το δυνατόν περισσότερα σχήματα (στη Θεσσαλονίκη είδαμε να παίζει για ένα τέταρτο με διπλό επιθετικό δίδυμο Καρντόσο – Ιντέγε), γεγονός που «φώναζε» ότι χρειάζεται από την εξέλιξη του αγώνα.

Απλά δεν αποκλείεται σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια να τους ξεκινήσει κιόλας μαζί.

Οπως και να έχει, ο Πορτογάλος είναι σε ένα αδιάκοπο κυνήγι του χρόνου για να προλάβει να μοντάρει την ομάδα του, η οποία τον επόμενο μήνα κάθε δύο εβδομάδες θα έχει ντέρμπι!