Η Νέα Σμύρνη φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί τον 2ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου με πάνω από 5.000 ανθρώπους να συμμετέχουν τρέχοντας σε κάποια από τις αποστάσεις (5 και 10 χλμ. και αγώνας παιδιών 2,5 χλμ.). Αν και η συγκεκριμένη διοργάνωση έκανε το ντεμπούτο της μόλις πέρυσι, ο ιστορικός χαρακτήρας της και το ενδιαφέρον του κόσμου την κατατάσσει στις κορυφαίες μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου (και πάντα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ), να έχουν όλη την ευθύνη για τον ιστορικό αγώνα. Μάλιστα τρεις ποδοσφαιριστές – μύθοι του ελληνικού ποδοσφαίρου που έγραψαν ιστορία (ξεκινώντας ως Νεοσμυρνιώτες) ο Θωμάς Μαύρος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Δημήτρης Σαραβάκος, διαφημίζουν τον αγώνα φορώντας μπλούζες.

«Είναι ο μοναδικός αθλητικός αγώνας που γίνεται με αναφορά στην Ιστορία, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον κόσμο να τρέξει» τόνισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν πρόσθεσε:

«Θελήσαμε να παντρέψουμε τις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες με ένα γεγονός που θα τιμά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το μήνυμα της –εκ των συμμετεχόντων –Βούλας Καντζά, που είπε ότι ο αθλητισμός τής δίνει μεγάλη δύναμη ώστε να βγαίνει έτσι από το σπίτι της, κάνοντας ακόμα και ποδήλατο, αν και είναι τυφλή!