«Με τέτοιες παλάμες, θα πάρει όλα τα μετρητά στο σπίτι του!» ήταν ένα από τα εκατοντάδες τιτιβίσματα που αναρτήθηκαν στο twitter μετά τη συμφωνία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς. Και τι συμφωνία! 100 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2017-18, με την εξής κλιμάκωση: 22.471.910 δολ. τον πρώτο χρόνο, 24.157.303 δολ. τον δεύτερο, 25.842.697 τον τρίτο, 27.528.090 τον τελευταίο. Οπως θα έλεγε και ο συνονόματός του Γιάνης Βαρουφάκης, ουάου!

Και όμως, μην περιμένετε να αλλάξει ο χαρακτήρας του λόγω του τραπεζικού λογαριασμού του. «Ποια θα είναι η πρώτη σπατάλη που σκέφτεσαι να κάνεις;» τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος και εκείνος, αφού έστρεψε το βλέμμα του προς τη μητέρα του Βερόνικα και τον πατέρα του Τσαρλς, έξυσε παραστατικά το πιγούνι του και αποκρίθηκε: «Ισως να πάρουμε χυμούς ή κάτι τέτοιο!». Ούτε κάποια εξωτική έπαυλη ούτε το τελευταίο μοντέλο της Bentley, που συνηθίζουν οι ακριβοπληρωμένοι σταρ του ΝΒΑ.

«”Πριν από έξι χρόνια πουλούσα στιλό στους δρόμους. Τι συζητάμε τώρα;” μου είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» αποκάλυψε ο Αλεξ Σαράτσης, ο ελληνοαμερικανός ατζέντης, που μαζί με τον Γιώργο Πάνου έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση του Greek Freak. Ηδη ο Γιάννης σκέφτεται τον επόμενο στόχο του και όχι το χρήμα. Ποιος είναι αυτός; «Να γίνω ο ηγέτης των Μπακς εντός και εκτός γηπέδου».