Οι ταινίες που παίζει αυτήν την εβδομάδα η τηλεόραση σε κριτική Ακη Καπράνου. Οσα πιο πολλά «Χ» τόσο το καλύτερο. Στο ΖΑΠ προτιμήστε το ζάπινγκ…

ΣΑΒΒΑΤΟ

Μπάτμαν και Ρόμπιν ΖΑΠ

(Batman and Robin)

Star 13.20

Μετά το Μπάτμαν για Πάντα, ο Τζόελ Σουμάχερ δίνει άλλη μια αποφασιστική σφαλιάρα στο μύθο του θρυλικού σούπερ-ήρωα, αυτή τη φορά αγκαζάροντας τον Τζορτζ Κλούνεϊ για τον πρώτο ρόλο (μακράν στην χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του). Δίπλα του οι Ούμα Θέρμαν, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Αλίσια Σίλβερστόουν και Κρις Ο’Κονελ. Μπράβο στους ατζέντηδες τους! Παραγωγής 1998.  (Διάρκεια: 111′)

Σύζυγος κατά λάθος Χ

(Accidental husband)

Alpha 13.40        

Κόλιν Φερθ και Ούμα Θέρμαν σε ρομαντική κομεντί! Που όμως δεν παίχτηκε ποτέ στις αίθουσες γιατί πάτωσε όπου κι αν προβλήθηκε… Όπου ένας πυροσβέστης εκδικείται σταρ του ραδιοφώνου που εκφωνεί συμβουλές για ερωτευμένους. Αδιάφορο, παρά τα ονόματα που το συνοδεύουν. Του 2008. (Διάρκεια: 98′)

Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου ΖΑΠ

ΕΡΤ3 14.30

Δύο οπαδοί του Τζέιμς Μποντ, κάτοχοι του 5% μιας βιομηχανίας, αντιμετωπίζουν τον Χρυσοπόδαρο, κάτοχο του 47,5% … Πρόχειρη «φάρσα» παραγωγής 1965, με Γιάννη Γκιωνάκη και Κώστα Χατζηχρήστο. (Διάρκεια: 84′)

Σεβάχ: ο θρύλος των επτά θαλλασών ΧΧ

(Sinbad – the legend of the seven seas)

ANT1 15.00

Ο Σεβάχ μαζί με τον πιστό σκύλο του Σπάικ και την τολμηρή πριγκίπισσα Μαρίνα μάχονται ενάντια στη Βασίλισσα του Χάους. Στην αυθεντική του βερσιόν, το συμπαθές αυτό καρτούν μιλά με τις φωνές των Μπραντ Πιτ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μισέλ Φάιφερ, Τζόζεφ Φάινς. Δεν έχω ιδέα όμως ποια εκδοχή θα παίξει το κανάλι. Παραγωγής 2003. (Διάρκεια: 89)

Για ποιόν χτυπά η κουδούνα ΧΧ

ΑΝΤ1 20.00

Ένας επιχειρηματίας, πνιγμένος στα χρέη, παριστάνει τον πεθαμένο για να διαφύγει. Συμπαθέστατη κωμωδία παρεξηγήσεων, παραγωγής 1968, με Νότα Βαλσάμη, Κώστα Βουτσά και Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Ανά φάσεις έχει πολύ πλάκα. (Διάρκεια: 90′)

Ριο ΧΧΧ

(Rio)

Star 21.00

Ένα εξωτικό πουλί που ζει ευτυχισμένο, σε κλουβί, στις ΗΠΑ, καλείτε να επιστρέψει στο Ρίο. Γιατί, λέει, είναι ο τελευταίος αρσενικός του είδους του. Σχεδιασμένο με απαράμιλλη ομορφιά animation που κατορθώνει να αρθρώσει κάτι πολύ σημαντικό: η ευτυχία δεν είναι μια ευλογημένη άγνοια, αλλά η ηχώ  του εαυτού μας, που «σκάει» σαν Βασιλιάς σε παρέλαση. Ή, αν προτιμάτε, σε Βραζιλιάνικο καρναβάλι. Του 2011. (Διάρκεια: 84′)

Μια νύχτα στο μουσείο 2 Χ

(A night at the museum: Battle of the Smithsonian)

Star 23.10

Τρία χρόνια μετά την περιπέτειά του στην πρώτη «Νύχτα στο Μουσείο», ο καλοκάγαθος Ντέιλ καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μία σειρά ανεξήγητων και υπερφυσικών καταστάσεων σε ένα σίκουελ που επαναλαμβάνει τα χιουμοριστικά gagsτου πρώτου μέρους – που δεν ήταν σπουδαία εξ αρχής. Του 2009 με Μπεν Στίλερ, Έιμι Άνταμς, Όουεν Γουίλσον και Ρόμπιν Γουίλιαμς. (Διάρκεια: 100′)

Το λιμάνι της Χάβρης ΧΧΧΧ

(Le havre)

ΒΟΥΛΗ 23.30

Ο Μαρσέλ, πρώην συγγραφέας και γνωστός αντικομφορμιστής, παίρνει υπό την προστασία του έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική, έχοντας απέναντι του τον συνταγματικό μηχανισμό μιας απάνθρωπης πολιτείας.Ο Καουρισμάκι βρίσκει στο μικρό παιδί το κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες της αισιοδοξίας του. Γιατί υπάρχουν εκεί έξω παρίες που όχι απλά δεν πτοούνται από τίποτα, αλλά μοιάζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Πίστη αφελής κι όχι δα τόσο συνειδητή, αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία έχει. Του 2011 με Αντρέ Βιλμς και Κάτι Ούτινεν. (Διάρκεια: 93′)

Η συναλλαγή Χ

(Catch 44)

Star 01.30

Η ζωή τριών γυναικών που έχουν ως επάγγελμα τις ληστείες, θα ξεφύγει από την πορεία της, όταν μια εξ αυτών κάνει σχέση με έναν άγνωστο, που, στη συνέχεια, θα γίνει και συνεργάτης τους. Αδιάφορη και κακογραμμένη περιπέτεια παραγωγής 2011, με Μάλιν Άκερμαν, Μπρους Γουίλις, Νίκι Ριντ, Ντέμπορα Αν Γουλφ. (Διάρκεια: 84′)

O Άρθουρ και η εκδίκηση του Μαλταζάρ Χ

(Arthur and the revenge of Maltazard)

Star 04.00

Στο χωριό των Μινιμόι, ο σατανικός Μαλταζάρ σπέρνει τον πανικό. Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά προβάλλεται αυτό το σίκουελ της χαριτωμένης παιδικής περιπέτειας του Λικ Μπεσόν. Παραγωγής 2009. (Διάρκεια: 83′)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Επτά μέρες ψέματα Χ

ΕΡΤ3 13.30

Μια γυναίκα προσλαμβάνει έναν κακομοίρη για να παραστήσει το σύζυγο της και να τσεπώσει μια κληρονομιά. Κωμωδιούλα με Νίκο Σταυρίδη, Κατερίνα Γιουλάκη και Γιάννη Γκιωνάκη, του 1963. (Διάρκεια: 89′)

Ρόδα τσάντα και κοπάνα νο. 2 ΖΑΠ

Alpha 13.40

Ο Στιβ Ντούζος και η παρέα του, βασανίζουν άλλη μια φορά τους καθηγητές τους (δηλαδή το Γιάννη Γκιωνάκη, τον Νίνο Ρίζο, το Μίμη Φωτόπουλο και άλλους της παλιάς φρουράς που μάζευαν κάνα φράγκο για τα εγγόνια τους). Παραγωγής 1983. (Διάρκεια: 90′)

Το κόκκινο μπαλόνι ΧΧΧΧ

(Le ballon rouge)

ΒΟΥΛΗ 17.15

Μια ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι με φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Αλλά και ένα μαγικό ταξίδι στην «πατρίδα» της παιδικής ηλικίας, σε μια από τις πιο όμορφες, και «χωματένια» λυρικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Ο Αλμέρ Λαμορίς κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 1956 και ένα χρόνο μετά, το Όσκαρ σεναρίου. Με Πασκάλ και Σαμπίν Λαμορίς. (Διάρκεια: 60′)

Βασιλικοί γάμοι ΧΧΧ

(Royal weddings)

ΒΟΥΛΗ 17.45

Δυο χορευτές ταξιδεύουν με πλοίο για την Αγγλία όπου θα εμφανιστούν παράλληλα με τους Βασιλικούς Γάμους στο διάσημο αυτό μιούζικαλ του 951 με τον Φρεντ Ασταίρ. Η σκηνή όπου ο σταρ χορεύει σε όλα τα επίπεδα ενός δωματίου, έχει μείνει στην ιστορία. Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Στάνλεϊ Ντόνεν. (Διάρκεια: 92′)

Μερικοί το προτιμούν κρύο Χ

Alpha 20.00

Μια ελληνική μικροαστική οικογένεια προσπαθεί να παντρέψει τα κορίτσια της. Μεγάλη η εμπορική επιτυχία αλλά προτιμούμε τις Θαλασσιές τις Χάντρες! Με Βλαχοπούλου, Ηλιόπουλο, Καραγιάννη και Βουτσά, παραγωγής 1963. Του Γιάννη Δαλιανίδη βεβαίως. (Διάρκεια: 99′)

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης ΧΧ

Star 21.00

Λευτεράκης δεν υπάρχει καθώς είναι φίλος-φάντασμα που τον χρησιμοποιεί ο Ηλιόπουλος για να ξεπορτίζει. Μέχρι που ο Λευτεράκης… φτάνει στην πόρτα του. Απο τις καλές κωμωδίες της εποχής, επίσης με Κώστα Βουτσά και Γιώργο Κωνσταντίνου. Του 1963. (Διάρκεια: 90′)

Potiche X

ΕΡΤ2 21.00

Μεγαλοαστή αναλαμβάνει τη διεύθυνση του εργοστασίου του συζύγου της, όταν οι εργάτες κατεβαίνουν σε απεργία – όλα αυτά στη Γαλλία του 1977. Οι σημάνσεις ξεκινούν από την γαλλική κόμικ κουλτούρα της post-1968 περιόδου και φτάνουν μέχρι τον Τζον Γουότερς, αλλά η μόνη χαρά μας, εντοπίζεται στις συναντήσεις Ντενέβ – Ντεπαρτιέ. Του Φρανσουά Οζόν, παραγωγής 2010. (Διάρκεια: 103′)

Αρμαγεδδών ΧΧ

(Armageddon)

Alpha 22.00

Ο Μπρους Γουίλις και η ομάδα του αναλαμβάνουν να ανατινάξουν έναν κομήτη που ενδέχεται να διαλύσει τη Γη. Πως να πάρεις στα σοβαρά μια σαχλίτσα που όμως παίρνει, η ίδια, τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά; Απλά, αράζεις και χαζεύεις τα ωραία πλάνα. Ε, τηλεκοντρόλ έχεις, «παίζεις» και λίγο, περνά η ώρα. Επίσης με Λιβ Τάιλερ, Μπεν Άφλεκ και Στιβ Μπουσέμι, παραγωγής 1998. (Διάρκεια: 138′)

Κόκκινος ουρανός Χ

Star 23.15

Δυο φίλοι (ρομαντικός ο ένας, νάρκισσος ο άλλος) επιχειρούν νέο ξεκίνημα: στήνουν θερμοκήπιο μπανάνας σε απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης. Μέχρι που σκάει η Κόρντοβα, Γερμανίδα με όνομα που παραπέμπει στον Λόρκα (αλίμονο) και στήθη που κάνουν κομμάτια τον άρρηκτο – και κραυγαλέα κρυπτομοφυλοφιλικό – δεσμό που συνδέει τα δυο αρσενικά σ’ αυτό το δυστυχώς, ελαχίστως ερωτικό δράμα παραγωγής 2011. Με Αποστόλη Τότσικα, Ορφέα Αυγουστίδη και Πίλα Βιτάλα, σε σκηνοθεσία Λάγιας Γιούργου. (Διάρκεια: 106′)

Arthur XX

Star 01.45

Ένας μέθυσος εκατομμυριούχος κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του όταν ερωτεύεται ένα «λαϊκό» κορίτσι. Πρόσφατο ριμέικ μιας παλαιότερης μεγάλης επιτυχίας με τον Ντάντλεϊ Μουρ, στο ρόλο του οποίου βρίσκεται τώρα ο Ράσελ Μπραντ. Επίσης με Έλεν Μίρεν και Τζένιφερ Γκάρνερ. Πιο συμπαθές απ’ ότι το περιμένεις. Του 2010. (Διάρκεια: 102′) 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Johnny English: Η επιστροφή Χ

(Johnny English: Reborn)

Alpha 21.00

Ένας πράκτορας της MI7 απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας αποφασίζει να στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Ανέμπνευστο σίκουελ μιας συμπαθητικής παρωδίας. Ο Ρόουαν Άτκινσον εδώ έχει λίγη πλάκα. Του 2011, επίσης με Γκίλιαν Άντερσον και Ρόζαμουντ Πάικ. (Διάρκεια: 99′)

Red: πράκτορες παροπλισμένοι αλλά πάντα επικίνδυνοι ΧΧ

(Red)

Star 22.00

Όταν ένας πρώην πράκτορας αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση. Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Έλεν Μίρεν και Μόργκαν Φρίμαν σε άλλη μια περιπέτεια τύπου «είμαι γέρος και δέρνω», βασισμένη σε κόμικ, παραγωγής 2010. Βραβείο βλαμμένου ελληνικού τίτλου. (Διάρκεια: 101′)

Η βάρβαρη Πριγκίπισσα X

(Barbarian Princess)

Star 02.15

Η πριγκίπισσα Καϊουλάνι, κόρη µιας πριγκίπισσας της Χαβάης και ενός Σκοτσέζου επιχειρηµατία, γίνεται διάδοχος του θρόνου την εποχή της προσάρτησης της Χαβάης στις ΗΠΑ. Αδιάφορο, παρά το μέγεθος της παραγωγής. Γυρισμένο το 2009 με Κοράνκα Κίλσερ και Μπάρι Πέπερ. (Διάρκεια: 88′)

ΤΡΙΤΗ

Άπληστοι γείτονες ΧΧ

(Good people)

Star 22.00

Ζευγάρι Αμερικάνων μετακομίζει στο Λονδίνο και ανακαλύπτει, στο νέο τους σπίτι, 400 χιλιάδες δολάρια. Δυστυχώς γι αυτούς, αποφασίζουν να τα κρατήσουν. Δραματική περιπέτεια με κάποια δάνεια από το φιλμ νουάρ και διανθισμένη με αρκετή βία. Έχει ένα νεύρο, είναι η αλήθεια. Του 2014 με Τζέιμς Φράνκο και Κέιτ Χάντσον. (Διάρκεια: 79′)

Η τρικυμία ΧΧΧ

(The tempest)

ΕΡΤ3 24.00

Όταν ο Πρόσπερο, ένας ισχυρός μάγος και αδελφός του Βασιλιά της Νάπολης, πληροφορείται ότι οι εχθροί του πλησιάζουν, με τη βοήθεια του Άριελ, ενός πνεύματος, προκαλεί μια καταιγίδα που βυθίζει τα καράβια τους. Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, η άκρως εικονοκλαστική ταινία του Ντέρεκ Τζάρμαν πλησιάζει τον βάρδο με μια εντυπωσιακή, σε βάθος σκέψης, θρασύτητα. Του 1979 με Πήτερ Μπουλ, Ντέιβιντ Μέγιερ, Νιλ Κάνινγχαμ. (Διάρκεια: 95′)

Όταν άρχισε ο πόλεμος ΧΧ

(Tomorrow, When the War Began)

Star 01.45

Μετά την παραμονή τους σε ένα ερημικό κάμπινγκ, μια παρέα νέων ανακαλύπτει πως ξένος στρατός έχει εισβάλει στη χώρα, ενώ η πόλη τους έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο αιχμαλώτων. Καλογυρισμένο πολεμικό φιλμ φτιαγμένο με έφηβους – και απευθυνόμενο μάλλον στο ίδιο ακροατήριο. Παραγωγής 2010 σε σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπιτλ, με Κέιτλιν Στέισι και Ρέιτσελ Χαρντ. (Διάρκεια: 98′)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Πιάστε το κοντό ΧΧΧ

(Get shorty)

Alpha 21.00

Τοκογλύφος ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για να εισπράξει το χρέος ενός παραγωγού, γοητεύεται από τα λαμπερά φώτα και αποφασίζει να εισχωρήσει στον κόσμο του Χόλιγουντ. Ξεκαρδιστική σάτιρα της show business από τον Μπάρι Σόνενφελντ που συγκεντρώνει ένα εξαίσιο επιτελείο ηθοποιών: Τζον Τραβόλτα, Τζιν Χάκμαν, Ντάνι Ντε Βίτο, Ρενέ Ρούσο, Ντένις Φαρίνα, Τζέιμς Γκαντολφίνι. Παραγωγής 1995, ακολούθησε και μια άθλια συνέχεια. (Διάρκεια: 97′)

Το μούτρο ΧΧ

(The mechanic)

Star 22.00

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος τα βάζει με τους φονιάδες του μέντορα του. Όχι και τόσο πιστό ριμέικ μιας περιπέτειας με τον Τσαρλς Μπρόνσον, ο Τζέισον Στέιθαμ όμως είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικός εδώ. Παραγωγής 2011, αξιοπρεπέστατο b-movie. (Διάρκεια: 93′)

ΠΕΜΠΤΗ

Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν ΖΑΠ

Alpha 15.00

Ένας νέος ετοιμάζεται να βγει στον επαγγελματικό χώρο αλλά βρίσκεται μπροστά σε  κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Έχει και… τραγούδια αυτή η κωμωδία παραγωγής 1987, από τις τελευταίες του Στάθη Ψάλτη που γνώρισαν κινηματογραφική διανομή. Επίσης με Έφη Πίκουλα. (Διάρκεια: 88′)

Ζωολογικός τύπος ΖΑΠ

(Zookeeper)

Alpha 21.00

Αποφασίζοντας να σπάσουν το σύμφωνο σιωπής που κρατά από την αρχή της ανθρωπότητας, τα ζώα ενός ζωολογικού τύπου κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσουν το λατρεμένο τους φύλακα να κερδίσει τη γυναίκα των ονείρων του, χωρίς παράλληλα να εγκαταλείψει τη δουλειά του. Έχει πλάκα ν’ ακούς τις φωνές των Σιλβέστερ Σταλόνε και Νικ Νόλτε σε «ρόλους» ζώων – τα πέντε πρώτα λεπτά περίπου. Μετά σε πιάνει κατάθλιψη. Του 2011, επίσης με Κέβιν Τζέιμς. (Διάρκεια: 90′)

Ο γιός του Τσάκι ΧΧ

(Seed of Chucky)

Star 02.30

Η φονική παιδική κούκλα επιστρέφει. Μόνο που αυτό εδώ το σίκουελ κινείται πλέον στο τερέν της μαύρης κωμωδίας. Με τον Τσάκι να αναζητά καριέρα στο Χόλιγουντ, την Τζένιφερ Τίλι να πετά δολοφονικές ατάκες και τον Τζον Γουότερς να κάνει ένα ξεκαρδιστικό πέρασμα. Του 2004. (Διάρκεια: 80′)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Και δειλός και τολμηρός ΖΑΠ

Alpha 15.00

Ένας δειλός νησιώτης αποκτά τη φήμη… τρομοκράτη μετά από μια σειρά συμπτώσεων. Από τις τελευταίες κινηματογραφικές παραγωγές του Στάθη Ψάλτη. Παραγωγής 1989, επίσης με Βασίλη Τσάγκλο και Τζώνη Θεοδωρίδη. (Διάρκεια: 81′)

Η κοκκινοσκουφίτσα Χ

(Red riding hood)

Star 23.00

H σκηνοθέτιδα του “Twilight” Κάθριν Χάρντγουικ καταπιάνεται με τη Κοκκινοσκουφίτσα, όπου ο «λύκος» είναι, φυσικά, λυκάνθρωπος σε μια γοτθική εκδοχή του παραμυθιού που όμως δε λειτουργεί γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ενδιαφέρουσα όμως η δουλειά στη καλλιτεχνική διεύθυνση. Με Αμάντα Σέιφριντ, Σιλό Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι. Παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 92′)

Killer Joe XXXX

Star 01.15

Μικρο-έμπορος ναρκωτικών, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει από τον θανάσιμο κίνδυνο είναι να οργανώσει τη δολοφονία της μητέρας του και να συλλέξει τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. Ο εβδομηντάρης Γουίλιαμ Φρίτκιν (σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» και του «Ανθρώπου από τη Γαλλία») βρίσκεται εδώ σε τρελή φόρμα, φιλμάρωντας μια κατάμαυρη σάτιρα που δε χαρίζεται σε τίποτα και κανέναν. Με τον Μάθιου Μακ Κόναχι σε μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του. Παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 94′)