Κόντρα στην Ισπανία θα διεκδικήσει η Εθνική Βόλεϊ τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι δύο αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τον Οκτώβριο (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες) με πρώτο παιχνίδι στις Κανάριες Νήσους και δεύτερο στην Κοζάνη.

Η ελληνική ομάδα μετά την επιβλητική νίκη στην Αμβέρσα επί του Βελγίου με 3-0 (25-19, 25-22, 25-21) έκανε χθες το καθήκον της νικώντας 3-0 και την Ουκρανία (25-17, 25-22, 25-19) αλλά δεν κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους τελικούς. Το Βέλγιο νίκησε νωρίτερα τη Μολδαβία 3-0 και εξασφάλισε την πρώτη θέση, έχοντας καλύτερο συντελεστή σετ από την ελληνική ομάδα. Να σημειώσουμε ότι στην πρεμιέρα του 2ου προκριματικού τουρνουά στην Αμβέρσα η Εθνική είχε νικήσει τη Μολδαβία 3-1 (25-22, 21-25, 25-22, 25-15).

«Οσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε, μας έλειπαν παιχνίδια. Αλλιώς προγραμματίσαμε την προετοιμασία και αλλιώς μας βγήκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πάλι καλά να λέμε όμως που έγιναν κι αυτά, γιατί είμαστε σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός υποφέρει και από τις θυσίες του κάνουμε προετοιμασία. Το θέμα τώρα είναι να βρούμε τον προπονητικό ρυθμό μας ενόψει των μπαράζ, γιατί αποσυντονιστήκαμε με τις μετακινήσεις. Εχουμε περιθώρια να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος.