Ενα 20λεπτο καλό έκανε ο Παναθηναϊκός στο διήμερο του Γκομέλσκι Καπ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επιστρέφει στην Αθήνα με μία νίκη, μία ήττα και την τρίτη θέση.

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν το Σάββατο με 90-88 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και χθες νίκησαν χάρη σε ένα εντυπωσιακό β’ μέρος (επιμέρους σκορ 45-25 για τον ΠΑΟ), με 69-58 την Ούνιξ Καζάν, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Λατάβιους Ουίλιαμς, Κώστα Καϊμακόγλου.

Κοινό σημείο των δύο αγώνων για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη η αδυναμία στο low-post και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που μεταφράστηκαν σε πόντους από τον Τσίμπρες (21 π.) στο ματς με τη Μακάμπι και τον Παραχούσκι (15 π.) στο ματς με την Ούνιξ. Η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε εντυπωσιακό στο β’ μέρος του χθεσινού ματς ύστερα από τις φωνές που έβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης στους παίκτες κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Υστερα απο οκτώ χαμένα ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟ επέτρεψε στην Ούνιξ να πάρει μόνο ένα επιθετικό στο δεύτερο μέρος και από 24-12 ριμπάουντ μέχρι το 20′ ο αγώνας έληξε με ισορροπία στο 35-33. Ο Τζέιμς και ο Φώτσης ανέβασαν στροφές, τα τρίποντα μετά τα 3/14 έβρισκαν στόχο και η ομάδα του Πεδουλάκη πήρε τη νίκη και την τρίτη θέση.