Σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη διοργανώνεται κάθε χρόνο η μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η «Βραδιά του Ερευνητή».

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γίνε κι εσύ ερευνητής» η φετινή βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στον καταπράσινο κήπο του Δημόκριτου, στην Αγία Παρασκευή και σε ειδικά διαμορφωμένους επιστημονικούς του χώρους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις της Ελλάδας – Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδος, Ρέθυμνο, Κόρινθος, Πύλος, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στο ευρώ κοινό, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους για μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, μέσα από πειράματα, δρώμενα, εργαστήρια, διαγωνισμούς. Το…ταξίδι θα διαρκέσει από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε ρόλο συντονιστή ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και άλλους επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση