Συγχαρητήρια επιστολή στον Τζέρεμι Κόρμπιν για την πανηγυρική επανεκλογή του στην ηγεσία των βρετανικού Εργατικού Κόμματος απέστειλε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «σε μια εποχή όπου η λιτότητα κυριαρχεί στις πολιτικές των χωρών της Ευρώπης χρειάζεται ένα κίνημα αντίστασης από τους Σοσιαλιστές και τους Σοσιαλδημοκράτες που θα αποδείξουν στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος με περισσότερες θέσεις εργασίας και ευαισθησία».

Ο Μητσοτάκης τους φέρνει πιο κοντά

Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έμαθα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση της Επόμενης Ελλάδας. Το ραντεβού των δυο ανδρών είχε προγραμματιστεί πριν από κάποιο καιρό και δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι στην ατζέντα ήταν τα θέματα της Κεντροαριστεράς.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, λένε οι πηγές μου. Δεν με εκπλήσσει γιατί Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης έχουν γενικώς αρκετά σημεία επαφής σε πολιτικό επίπεδο. Τι εννοώ; Εκτός από το ζήτημα της απλής αναλογικής, συμφωνούν και στον τρόπο με τον οποίο πιστεύουν ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί ο μεσαίος χώρος. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Να πάει σαφέστατα κόντρα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τιτιβίζοντας για τους Δεν Πληρώνω

«Πέντε μήνες φυλάκιση στους “Δεν πληρώνω”. “Εσείς τρώτε και πίνετε και κάποιους τους τρώει η αρκούδα”, σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Με αυτό το τιτίβισμα σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την είδηση ότι το δικαστήριο της Λαμίας επέβαλε ποινή πεντάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή σε μέλη τού Δεν Πληρώνω για μια προ ετών κινητοποίησή τους στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Αφορμή για το τουίτ στάθηκε και η δήλωση του προέδρου του κινήματος, «ο Τσίπρας είχε έρθει στα διόδια, ήθελε να αντλήσει από το κίνημά μας που δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Το ξέχασε αυτό και τώρα συνεχίζει ένα κράτος διαπλοκής».

Τι απαντά ο Θεοδωράκης στον Λυκούδη;

Μιας κι ανέφερα τον επικεφαλής του Ποταμιού να σας πω ότι σε μια συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στα πλαίσιο μίνι περιοδείας του στην Ηπειρο την Παρασκευή και το Σάββατο, έστειλε κι ένα μήνυμα στον βουλευτή του Σπύρο Λυκούδη –που, αν θυμάστε, την περασμένη εβδομάδα έλεγε ότι έχει αρχίσει να κρατεί «σαφείς πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

Ο Θεοδωράκης, λοιπόν, ερωτηθείς αν υπάρχουν παραφωνίες στο κόμμα του, απάντησε: «Το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις. Τις ακούμε όλες. Αλλά πάνω απ’ όλα στο Ποτάμι υπάρχουν όργανα, υπάρχει ένα Πολιτικό Συμβούλιο, υπάρχει η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων. Υπάρχουν, δηλαδή, οι άνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα που παίρνουν τις καθοριστικές αποφάσεις, κι έτσι θα συνεχίσουμε».