Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Πώς ορίζεται αυτό; Μα με την πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου –κυρίως νέων –στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση στο Ιλιον. Εξήντα χιλιάδες μόνο το Σάββατο –ό,τι περισσότερο έχει μαζέψει το Πάρκο από τότε που γίνονται τα φεστιβάλ της ΚΝΕ εκεί!

Για το ΚΚΕ το Φεστιβάλ αποτελεί κρίσιμο σταθμό μαζικής παρέμβασης. Και από εδώ εστάλησαν και σήματα πολέμου, διά στόματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος έκανε απόγευμα Σαββάτου την καθιερωμένη ομιλία, από την οποία αλίευσα διάφορα ενδιαφέροντα: για την «εμμονή» του ΚΚΕ με τον εορτασμό των 70 χρόνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας είπε ας πούμε: «Η ιστορία του ΚΚΕ, τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν για τη στρατηγική του Κόμματος είναι όπλα στον σημερινό, σύνθετο και απαιτητικό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης».

«Κάνει τη βρώμικη δουλειά»

Τώρα δεν θα άφηνε όπως καταλαβαίνετε έξω την κυβέρνηση και την επικαιρότητα. «Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού», τόνισε ο Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε: «Αυτή την ευελιξία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν έχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αναγνωρίζει το κεφάλαιο, αλλά και τα επιτελεία της ΕΕ που συγχαίρουν την κυβέρνηση για τις “ικανότητες”, τον “ρεαλισμό”, τη “γρήγορη προσαρμογή” της.

Αυτή η ευελιξία όμως γίνεται επικίνδυνη για τον λαό, γιατί ταυτόχρονα καλλιεργεί έναν σύγχρονο ραγιαδισμό ντυμένο με αριστερό – ριζοσπαστικό περιτύλιγμα, καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις, τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα».

Ηταν όμως και καυστικός για τον σύγχρονο δικομματισμό: «Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί λοιπόν να αποτυπωθεί στο ερώτημα “διάλεξε από ποια τσέπη θα σ’ τα πάρω!”». Ο γενικός γραμματέας δεν παρέλειψε να σφυροκοπήσει και ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι ενώ χαρακτήρισε την Ενωση Κεντρώων «τρελό του χωριού» και «πρόθυμο να βάλει πλάτη στο σύστημα και να στηρίξει όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα χρειαστεί».

Με νόημα επίσης τα ‘χωσε και στη Χρυσή Αυγή: «Οι ναζιστές εγκληματίες ελληνικής κοπής συνεχίζουν να το παίζουν μαντρόσκυλο του συστήματος, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, να πρωτοστατούν σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Να τα πιάνουν από όπου βρουν για να μεγαλώνουν τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των ηγετών τους».

«Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα», κατέληξε, «ακριβώς γιατί αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση, είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα».