Με ευθείες απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με ανάρτηση στο Διαδίκτυο στρέφει τα βέλη της και εξαπολύει προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με το «άβατο των Εξαρχείων», το οποίο θα τελειώσει «από τον πρώτο μήνα» της διακυβέρνησής του.

Απαντώντας με ανάρτηση σε ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί κείμενα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας τονίζει απειλητικά ότι σε κάθε περίπτωση, αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια, ας έρθει να το κάνει. «Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει…».

Το απειλητικό κείμενο έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια απάντηση προς την οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη και το κόμμα της», ενώ στο στόχαστρο έχει μπει και η Ντόρα Μπακογιάννη για πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε στη Βουλή.

Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί

Το κείμενο πέρα από απειλές περιλαμβάνει και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την οικογένεια, όπως: «Η οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Με έναν συνταξιούχο πρωθυπουργό, 2 πολιτικούς πρώτης γραμμής, έναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μία που έρχεται (δεν ξέρουμε αν είναι κι άλλοι) είναι μια οικογένεια πολιτικών πριγκίπων που προαλείφονται για βασιλιάδες», καθώς και «η συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια από ό,τι φαίνεται ανακάλυψε στον Ρουβίκωνα τη διέξοδο προς έναν ανώδυνο εκβιασμό δημοσιότητας, μια πηγή πολιτικής υπεραξίας και προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει»!