Με ισχυρές αναταράξεις όπως όλα δείχνουν και το νέο δικαστικό έτος. Στα ανοιχτά μέτωπα, με κυρίαρχα τα θεσμικά ζητήματα που συνδέονται με την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, έρχονται να προστεθούν και οι επικείμενες αλλαγές της κυβέρνησης στο μισθολόγιό τους.

Μπροστά στις αλλαγές αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συγκαλεί για τις 4 Οκτωβρίου έκτακτη γενική συνέλευση . Ζητούν μάλιστα από τους συναδέλφους τους ως μήνυμα ενότητας του χώρου να είναι όλοι παρόντες προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Από την άλλη, όμως, στο ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζονται οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Αιχμή του δόρατος αυτή τη φορά η αντικατάσταση εκλεγμένου εισαγγελέα λόγω άσκησης καθηκόντων που, σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης, δεν του επιτρέπουν να έχει ενεργό ρόλο στο ΔΣ. Ωστόσο, η μειοψηφία των μελών του ΔΣ, ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις επίμαχες διατάξεις του καταστατικού, έχει ήδη προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεως προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητώντας με γνωμοδότησή της να κρίνει το νομικό ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με το ασυμβίβαστο της ιδιότητας μέλους του ΔΣ, αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά λόγω της ιδιότητάς του ως εισαγγελέα της ΕΥΠ.