Ο Νίκος Γκόλιας «ντύθηκε» Στάθης Αλωνεύτης (είχε πετύχει το γκολ στο 1-0 επί του Ολυμπιακού την περίοδο 2005-06) και χάρισε στη Λάρισα τρομερή νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων επί των πρωταθλητών ύστερα από δέκα χρόνια!

«Η Παναγιά ήταν μαζί μας» είπε ο Αγγελος Αναστασιάδης, βλέποντας ενδεχομένως και το γκολ στο φινάλε να μπαίνει με κόντρα πάνω στον Μιλιβόγεβιτς (στην UEFA θα χρεωνόταν ως αυτογκόλ). Ωστόσο ο τεχνικός της Λάρισας είχε βάλει πρώτος το χέρι του πριν το κάνει η Παναγιά.

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Κατάφερε μια νέα ομάδα, με μηδενική εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία (άλλο η φανέλα και η ιστορία και άλλο οι παίκτες) όχι μόνο να κοιτάξει στα μάτια τον αναιμικό Πρωταθλητή αλλά να έχει και το «θράσος» στο τελευταίο δεκάλεπτο να βγει μπροστά για το γκολ της νίκης.

«Τα παιδιά αξίζουν αυτή τη νίκη γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια» τόνισε ο τεχνικός των Βυσσινί, που έκανε ματ στον αντίπαλο προπονητή και δικαιώθηκε στο φινάλε, έστω με τη βοήθεια της τύχης. Ομως και ο αναιμικός, άνευρος και άτολμος Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο δεν δικαιούται να μιλά για ατυχία καθώς έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε!

«Αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα» τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός που το 4-4-2 που χρησιμοποίησε από την αρχή (ταυτόχρονη συμμετοχή Ιντέγε και Καρντόσο) ήταν χωρίς αντίκρισμα. Καθώς δεν είχε η ομάδα ξεκάθαρο οργανωτή, δεν μπορούσε να «χτυπήσει» από τη δύναμή της στα πλάγια και ήταν απόλυτα προβλέψιμη.

Δίνοντας έτσι στους γηπεδούχους το θάρρος να βγουν μπροστά και να απειλήσουν βλέποντας και τα τεράστια αμυντικά κενά των φιλοξενουμένων, που βραχυκύκλωσαν δυο – τρεις φορές, αλλά την πλήρωσαν στην πιο καθοριστική φάση στο τέλος.

Το καμπανάκι χτύπησε πολύ δυνατά για τους πρωταθλητές, εν όψει ΑΠΟΕΛ αλλά κυρίως για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεδομένου ότι όπως πάντα ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Εξαιρετικός για τη Λάρισα ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ ο τρίτος (σε ισάριθμες αγωνιστικές) τερματοφύλακας που χρησιμοποίησε ο τεχνικός της Λάρισας, αλλά θα τον στερηθεί στα επόμενα παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Παρά τα παράπονα και των δύο πλευρών, η διαιτησία του ρέφερι Παπαδόπουλου από τη Μακεδονία ήταν ακριβοδίκαιη, με όποια λάθη να είναι καθαρά ανθρώπινα.

Λάρισα: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74′ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81′ Βαρέλα), Αβραάμ (88′ Ντέλετιτς).

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62′ Πασιένσια).