Κοντά τέσσερις δεκαετίες πίσω πρέπει να πάμε για να δούμε διαφορετικά ματς όπου οι ισχυροί δεν βρήκαν δίχτυα. Είναι γεγονός αξιομνημόνευτο γιατί δεν συμβαίνει συχνά –είναι κάτι το σπάνιο! Αρα αξίζει να επισημανθεί και δείχνει όχι ότι κάτι αλλάζει, αλλά πως κάτι κινείται και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ηταν μια αγωνιστική με χαμένες ευκαιρίες από τα μέλη της Big 4 του εγχώριου πρωταθλήματος, κυρίως γιατί όλοι αγωνίστηκαν σε διαφορετικές ώρες και γνώριζαν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν. Οι μεγάλες γκέλες είναι του ΠΑΟΚ που έχασε τόσες ευκαιρίες όσες όλοι οι άλλοι μαζί, του Ολυμπιακού που απέτυχε στον κάμπο και της ΑΕΚ που είχε 24 ώρες να συμβιβαστεί με την ιδέα της πρωτιάς και τελικά λύγισε. Για να αποδειχθεί ότι περισσότερο και από την ανάγκη να έρθει η νίκη μετρά πολύ η ψυχολογική προετοιμασία. Ηταν έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ; Μήπως το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Κετσπάγια, γιατί το 0-0 με τον Ηρακλή και ο τρόπος που έμεινε στην ισοπαλία η ΑΕΚ ξένισε τους πάντες. Η νοητική προετοιμασία, η συγκέντρωση στον στόχο, η ετοιμότητα του μυαλού ώρες ώρες μετρούν όσο και το αγωνιστικό κομμάτι. Πόσοι δίνουν βάση σε αυτόν τον τομέα;

Ερμης ανάδρομος

Με τον Χάβο συμπληρώθηκε η τριπλέτα των τεχνικών που χάνουν νωρίς νωρίς, μόλις στην τρίτη στροφή, τη θέση τους στον πάγκο. Αν θυμάστε, από την Παρασκευή είχαμε σημειώσει πως τρίζουν καρέκλες –τελικά αποδείχθηκε ότι ο Χάβος δεν είχε άλλο περιθώριο και με το «μηδέν στα τρία» το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. Ωστόσο, για να δούμε και την άλλη πλευρά, ποιος είναι ο φετινός Αστέρας; Εχει σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών και τις πολλές εναλλακτικές λύσεις; Τώρα, η ποιότητα στο ρόστερ συρρικνώθηκε και, για να είμαστε ακριβείς, περίπου 14-15 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής διαθέτει. Πώς, άραγε, να μείνει στα πρότερα υψηλά επίπεδα; Για να επανέλθουμε, όμως, στο θέμα με τους προπονητές, τρεις έχασαν τη δουλειά τους (προσθέστε τους Δέλλα και Βοσνιάδη), ισάριθμοι ξεχωρίζουν με τα αποτελέσματα που εξασφαλίζουν: Αναστασιάδης, Παράσχος, Ματζουράκης. Τι κοινό έχουν; Αφενός εργάζονται σε ομάδες της περιφέρειας με χαμηλό μπάτζετ και υψηλό κίνητρο και αφετέρου ανήκουν σε μια γενιά που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Μπαρουτοκαπνισμένοι είναι όλοι τους και επιβεβαιώνουν τη ρήση για τη γριά κότα που έχει το ζουμί.

Ιβάν

Ερχονται αλλαγές στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης ετοιμάζεται να καθήσει και στον προεδρικό θώκο, να έχει και τυπικά την πλήρη ευθύνη της κατάστασης. Αν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, μπαίνει σε δεύτερο πλάνο ο Μίχελ, που όμως κρατά τη θέση του αθλητικού διευθυντή και το δικαίωμα υπογραφής.