Οι τρεις ήττες του Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, οδήγησαν τον Μάκη Χάβο στην έξοδο. Ο τρίτος προπονητής που χάνει τη δουλειά του στη Σούπερ Λίγκα, μετά τους Τραϊανό Δέλλα και Αλέκο Βοσνιάδη, μόλις σε τρεις αγωνιστικές!

Ο Χάβος από τον περασμένο Μάρτιο που ανέλαβε τον Αστέρα κάθησε σε μόνο εννέα παιχνίδια στον πάγκο! Ο απολογισμός ήταν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο 47χρονος τεχνικός χρεώθηκε όχι μόνο το χειρότερο ξεκίνημα του Αστέρα στην Ιστορία του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά κυρίως την άσχημη αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Την περίοδο 2007-2008, ο Αστέρας ξεκίνησε με δύο ήττες και μία ισοπαλία, ενώ άσχημη ήταν και η αρχή την περίοδο 2011-2012, με επίσης έναν βαθμό στα τρία πρώτα ματς, ενώ χρειάστηκε να φτάσει στην 7η αγωνιστική για την πρώτη νίκη.

Στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Αστέρας έχασε εύκολα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, ενώ ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον ΠΑΟΚ βάζοντας τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων νικών. Επίσης, στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο φαινόταν πως δεν υπήρχαν ψυχολογία και συγκέντρωση.

Η διοίκηση του Αστέρα αναζητά τώρα τον αντικαταστάτη του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες σκέψεις έχουν να κάνουν με τους Τραϊανό Δέλλα (αποχώρησε πριν από μία εβδομάδα από τον Ατρόμητο) και τους Ακη Μάντζιο, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.