Η συγκομιδή των 7 βαθμών σε 3 αγώνες δεν είναι κακή, ειδικά στην εκκίνηση ενός πρωταθλήματος. Ωστόσο, όταν η διαδικασία αρχίζει από το -3, τότε ήδη το έδαφος μοιάζει να χάνεται. Ο ΠΑΟΚ, αν και αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 69ο λεπτό του αγώνα με την Ξάνθη λόγω αποβολής του Μάμιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφού έχασε ένα τσουβάλι κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, εν τέλει έμεινε στο 0-0 με την ακριτική ομάδα, γεγονός το οποίο ισοδυναμεί με σημαντική απώλεια βαθμών βάσει και της ιδιαιτερότητας με την οποία εκκίνησε τη σεζόν. «Μία μόνο λέξη για τους παίκτες μου: Συγχαρητήρια. Παλέψαμε για κάθε μπάλα. Δεν δώσαμε χώρο για να ελέγξει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι όπως στα προηγούμενα ματς. Ημασταν επίσης τυχεροί. Αλλά προσπεράσαμε οποιαδήποτε κατάσταση με φανταστικό πνεύμα» τόνισε ο απόλυτα ικανοποιημένος προπονητής των φιλοξενουμένων Ρατζβάν Λουτσέσκου. Στην αντίπερα όχθη, ο εμφανώς απογοητευμένος τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς δήλωσε: «Επρεπε να νικήσουμε με τόσες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Δεν σκοράραμε, και αυτή είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει φέτος. Και άλλες φορές έχουμε κάνει φάσεις τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε, όμως πάντα είχαμε τουλάχιστον ένα γκολ. Αυτό που πάντοτε ζητάω είναι να δημιουργούμε φάσεις και θέλω από όλους τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για τελική προσπάθεια. Είχαμε αριθμητική υπεροχή, αλλά δεν ήμασταν ήρεμοι. Οσο κυλούσαν τα λεπτά, έβλεπα τους παίκτες να μην έχουν καθαρό μυαλό. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω μαζί τους. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις σε όλα τα ματς γκολ στα πρώτα λεπτά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χάνεις τη συγκέντρωσή σου».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79′ Τιάμ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (46′ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (59′ Αθανασιάδης)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Γουάλας (81′ Λ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (93′ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64′ Βασιλακάκης)