Αν υπήρχε ένα χάπι που θα ηρεμούσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και θα τον επανέφερε σε επαφή με τα δίχτυα, αυτό σίγουρα θα έφερε την ονομασία «Τσάμπιονς Λιγκ».

Η καριέρα του Πορτογάλου είναι ταυτισμένη με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε διασυλλογικό επίπεδο. Τρεις τίτλοι, πρώτος σκόρερ με 94 γκολ, πέντε σεζόν κορυφαίος κανονιέρης. Ο CR7 μεταμορφώνεται σε ποδοσφαιρικό τέρας κάθε φορά που ακούει τον πιο διάσημο ποδοσφαιρικό ύμνο του πλανήτη.

Ο αποψινός αγώνας της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή για τον Ρονάλντο.

Το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ βρίσκεται σε αγωνιστικό σταυροδρόμι, έχοντας πετύχει φέτος μόλις δύο γκολ, ένα στην Πριμέρα Ντιβισιόν και ένα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα νεύρα του είναι τεντωμένα κυρίως μετά την απόφαση του Ζινεντίν Ζιντάν να τον αντικαταστήσει στο ματς με τη Λας Πάλμας.

Η κάμερα συνέλαβε τον Ρονάλντο να εκτοξεύει βρισιές για τη μάνα του Ζιζού, ενώ στα αποδυτήρια φέρεται να είπε στον Γάλλο πως είναι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του.

«Ηρέμησε, Κρις, έπρεπε να ξεκουραστείς» προσπάθησε να τον ηρεμήσει ο Ζιντάν, ο οποίος έχει τη στήριξη του 83% των φιλάθλων της ομάδας, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εφημερίδας «Ας».

Σε παρόμοια κατάσταση ο Ρονάλντο είχε βρεθεί ξανά πέρυσι, όταν δεν είδε δίχτυα στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ξέσπασε όμως τελικά εναντίον της Εσπανιόλ με πέντε γκολ και μία ασίστ και στα δύο πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με χατ τρικ στο παιχνίδι με τη Σαχτάρ και δύο γκολ εναντίον της Μάλμε.

Βέβαια για την αποψινή αναμέτρηση ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει ένα αντικειμενικό πρόβλημα: για τη Ρεάλ, οι επισκέψεις στη Γερμανία αποτελούν πικρό φάρμακο.

Στις συνολικά 29 επισκέψεις της έχει υποστεί 19 ήττες, ενώ έχει νικήσει μόλις τέσσερις φορές. Σ’ αυτές δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα πέντε παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, που μετρά τρεις σερί νίκες.

Ο ΤΟΥΧΕΛ. Ο διάδοχος του δήμιου της Ρεάλ Γιούργκεν Κλοπ, ο Τόμας Τούχελ, έχει χτίσει μια νέα ομάδα που βρίσκει δίχτυα με μεγάλη ευκολία. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια οι Βεστφαλοί έχουν πετύχει 20 γκολ, ενώ συνέτριψαν τη Λέγκια στη Βαρσοβία με 6-0. Ο Ζιντάν ιδρώνει από το άγχος του καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες-εργαλεία για τη σωστή λειτουργία της άμυνας: τον Κασεμίρο και τον Μαρσέλο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Τούχελ αναλύει τη Ρεάλ από τον Αύγουστο, πολύ πριν από την κλήρωση των ομίλων, γιατί θεωρούσε βέβαιο πως η Ντόρτμουντ θα κληρωθεί με την ισπανική ομάδα.

Μια επίσης σημαντική λεπτομέρεια στην οποία στηρίζει πολλά ο Τούχελ: ο αριστερός αμυντικός της Ρεάλ θα είναι δεξιοπόδαρος, γεγονός που ευνοεί τον Ουμάνε Ντεμεπλέ για να στήσει το δικό του πάρτι από εκείνη την πλευρά της ισπανικής άμυνας.

– Το σημερινό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ:

5ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τότεναμ, Μονακό – Λεβερκούζεν.

6ος όμιλος: Σπόρτινγκ – Λέγκια, Ντόρτμουντ – Ρεάλ.

7ος όμιλος: Κοπεγχάγη – Μπριζ, Λέστερ – Πόρτο.

8ος όμιλος: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Γιουβέντους, Σεβίλλη – Λυών.