Οι παίκτες της Αρσεναλ έκαναν το καλύτερο δώρο στον Αρσέν Βενγκέρ που συμπλήρωσε είκοσι χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Το 3-0 επί της Τσέλσι στο 1128ο παιχνίδι του αλσατού τεχνικού στον πάγκο της Αρσεναλ σκόρπισε ενθουσιασμό στο Εμιρέιτς και προβληματισμό στο Στάμφορντ Μπριζ. «Αισθάνομαι διψασμένος για τίτλους, καθώς ξέρω ότι δεν έχω μπροστά μου είκοσι χρόνια. Η αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους χαρούμενους είναι πιο έντονη τώρα από ό,τι τη χρονιά που ανέλαβα την Αρσεναλ. Και η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Ηταν ένα στοίχημα για την ομάδα καθώς δεν είχαμε νικήσει την Τσέλσι τα τελευταία έξι χρόνια» είπε ο Βενγκέρ που είδε τους Σάντσες, Γουόλκοτ και Οζίλ να καθαρίζουν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Η τελευταία νίκη της Αρσεναλ επί της Τσέλσι σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ ήταν στις 17/12/2010!

Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι έμεινε για τρίτο ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη και ο Αντόνιο Κόντε δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «πρέπει να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Είμαστε μεγάλη ομάδα στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο». Ο ιταλικός τεχνικός ήδη αρχίζει να αισθάνεται την πίεση.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απολαμβάνει στη Μάντσεστερ Σίτι την επιτυχία. Οι Πολίτες έχουν ήδη 10/10 σε όλες τις διοργανώσεις μετά το 3-1 στο Λίμπερτι επί της Σουόνσι, με τον Αγουέρο που σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 11 σε έξι παιχνίδια! Θυμίζουμε ότι ο αργεντινός επιθετικός έχει απουσιάσει από τρία ματς της Σίτι λόγω τιμωρίας! Ο Γκουαρντιόλα έγινε ο δεύτερος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ που έχει μόνο νίκες στα έξι πρώτα ματς. Αυτό το είχε πετύχει και ο Κάρλο Αντσελότι την περίοδο 2009-2010 όταν κατέκτησε τον τίτλο με την Τσέλσι. Πλήγμα για τη Σίτι ο τραυματισμός του Ντε Μπρόινε ο οποίος ενδέχεται να απουσιάσει για έναν μήνα. Η Λίβερπουλ εντυπωσίασε και στο 5-1 με τη Χαλ στο Ανφιλντ, έχοντας 74% κατοχή μπάλας και 21 τελικές, από τις οποίες 12 στην εστία. «Ηταν καταπληκτική εμφάνιση καθώς δεν δώσαμε την ευκαιρία στη Χαλ να αντιδράσει. Χαιρόσουν να βλέπεις την ομάδα» είπε ο Γιούνγκερ Κλοπ. Η Λίβερπουλ έχει πετύχει έως τώρα 24 γκολ σε οκτώ επίσημα ματς, τα περισσότερα εδώ και 121 χρόνια! Το ρεκόρ είναι τα 34 γκολ στα πρώτα οκτώ επίσημα ματς της περιόδου 1895-1896.

Αλλα αποτελέσματα στην 6η αγωνιστική: Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-2, Μπόρνμουθ – Εβερτον 1-0, Σάντερλαντ – Κρίσταλ Πάλας 2-3, Στόουκ – Γουέστ Μπρομ 1-1, Μάντσεστερ Γ. – Λέστερ 4-1, Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 0-3.

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 18, Τότεναμ 14, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Εβερτον από 13, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12.