Διακριτική μεν, ξεκάθαρη δε, στήριξη στον Γιάννη Στουρνάρα για τις ενέργειές του στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής προσέφερε χθες ο Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ προκλήθηκε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο να απαντήσει σχετικά με τις περιπέτειες Στουρνάρα στην Ελλάδα και τα προβλήματα που έχει με την κυβέρνηση. Και ο Ντράγκι απάντησε κοφτά: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των χωρών-μελών». Τυπική και χιλιοειπωμένη η φράση του Ιταλού, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπονοεί πολλά για το αν ο Μάριο είναι στο πλευρό του Γιάννη.

Στη μνήμη του Παύλου

Μπακογιάννη

Χθες ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη. Οπως ήταν φυσικό η οικογένειά του τίμησε τη μνήμη του στα σόσιαλ μίντια. Η Ντόρα ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία του να χαϊδεύει έναν σκύλο μέσα στα χιόνα με λεζάντα «σαν να μην πέρασε μία μέρα, 27 χρόνια πριν. Σήμερα, οι ιδέες σου θα χρειαζόντουσαν ακόμη περισσότερο».

Ο γιος του Κώστας, πάλι, επέλεξε να δημοσιοποιήσει μια προσωπική στιγμή ποστάροντας ένα στιγμιότυπο από την παιδική του ηλικία, στο οποίο ο Παύλος τον κράτα αγκαλιά. Εξίσου προσωπική –αν όχι μύχια –ήταν και η λεζάντα που έγραψε: «27 χρόνια μετά, θα έδινα μια δεκαετία για δέκα λεπτά ακόμα…».

Συνάντηση

Φώφης – Σγουρού

Φίλος της στήλης μού μετέφερε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχε χθες η Φώφη Γεννηματά με τον Γιάννη Σγουρό σε ξενοδοχείο της Φιλελλήνων, όπου ήπιαν μαζί τον πρωινό καφέ τους, ενώ σε διπλανό τραπέζι καθόταν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Ο Σγουρός, έμαθα, είπε μεταξύ άλλων στη Φώφη ότι είναι μονόδρομος η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και αφού της έδωσε τη στήριξή του για τις επόμενες κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έπιασαν κι άλλα θέματα συζήτησης. Οπως για παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής, την οποία γνωρίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια και οι δύο ως πρώην υπερνομάρχες/περιφερειάρχες.

Συμφώνησαν λοιπόν ότι πρέπει να αναδειχθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία είναι απούσα η Ρένα Δούρου. Ναι, για το έργο και τη διοίκηση της περιφερειάρχου Αττικής, μου λέει ο άνθρωπός μου, δεν έχει κανένας από τους δύο καλή γνώμη.