Τα παιδία παίζει θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τα χθεσινά αποκαλυπτήρια στην κάμερα της Ευρωλίγκας (και όχι μόνο) του μπασκετικού Ολυμπιακού. Λίγο πριν ξεκινήσει η δυσκολότερη (αγωνιστικά) χρονιά στην ιστορία του συλλόγου, με έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (πριν από τα πλέι οφ) και άλλα τόσα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ξέχασαν πως πάνω από όλα είναι (μεγάλα) παιδιά και χαλάρωσαν με την ευκαιρία της επίσημης φωτογράφισης για την διοργανώτρια Αρχή.

Ο Κώστας Παπανικολάου με τον Βασίλη Μουράτο ξεκίνησαν πρώτοι το ποδομπάσκετ, προσπαθώντας με μικρή μπάλα να σκοράρουν χρησιμοποιώντας μόνο το κεφάλι και τα πόδια και αλλάζοντας πάσες που θα ζήλευε ακόμα και ο Φορτούνης. Ο Δημήτρης Αγραβάνης παραμόνευε από το πλάι για να ρίξει κάποια τάπα στα κλεφτά, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου δοκίμαζε την τύχη του στα σουτ πίσω από το καλάθι με αρκετή ευστοχία!

Τα κινητά είχαν «πάρει φωτιά», με Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου να διαγωνίζονται σε ταχύτητα σερφαρίσματος, ενώ δεν έλειπαν φυσικά και τα πειράγματα στον ήρωα της Πόλης, τον Γιώργο Πρίντεζη (είχε χαρίσει την Ευρωλίγκα στην ομάδα του με το «πεταχτάρι» στην εκπνοή του τελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012), καθώς νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου ότι το φάιναλ φορ του 2017 θα φιλοξενηθεί εκ νέου στο Σινάν Ερντέν της Κωνσταντινούπολης.

«Ας φτάσουμε εκεί και ας νικήσουμε χωρίς να πετύχω ούτε πόντο» ήταν η ατάκα που άκουγες περισσότερο είτε ρωτούσες τον Βασίλη Σπανούλη είτε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ και ο κόουτς Σφαιρόπουλος υπενθύμιζε ότι αυτά είναι «για σας τους δημοσιογράφους και τα αφιερώματα».

Οσο για το τι περιμένει από τον νέο Ολυμπιακό, ο έμπειρος κόουτς ήταν σαφέστατος: «Να παίζει ακόμα πιο γρήγορα και πιο ελκυστικά από πέρυσι. Νομίζω ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πλουραλισμό και ιδιαίτερα στην επίθεση» αποφάνθηκε βλέποντας τα πρώτα δείγματα του εκτελεστή Γκριν που θα δώσει και (επιθετικές) ανάσες στον Σπανούλη.