Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας ευρισκόμενη μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας κατεγράφη το μακρινό 2002, όταν η Ενωση ηττήθηκε 4-3 στο ΟΑΚΑ και έχασε το πρωτάθλημα. Χθες της δόθηκε η ευκαιρία να το επαναλάβει (ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης), έμεινε όμως στο 0-0 με τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Κιτρινόμαυροι απογοήτευσαν με την απόδοσή τους και την έλλειψη μεσοεπιθετικού πλάνου. Οι απουσίες των Μάνταλου και Αλμέιδα αποδείχθηκαν οδυνηρές και εκεί έριξε το φταίξιμο ο τεχνικός της Ενωσης Τιμούρ Κετσπάγια, αν και ο ίδιος φέρει ακεραία την ευθύνη για την κάκιστη εικόνα της ομάδας. Μάλιστα προκάλεσε απορίες με τη μετά το τέλος του αγώνα δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «η ΑΕΚ δεν χρειάζεται προπονητή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς που όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν, όλοι θέλουν να παίξουν τέτοια παιχνίδια». Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι Κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους και να αποκτήσουν βαθμολογικό πλεονέκτημα, ο προπονητής της Ενωσης είπε: «Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε άγχος. Μας έλειψε ένα τελευταίο πράγμα στην τελική προσπάθεια, αυτό που μπορούσε να μας ανοίξει το παιχνίδι. Είχαμε κάποιες καλές φάσεις στο ματς. Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα παίζει με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα. Δεν είχαμε τελευταία πάσα, μας έλειψε η ποιότητα, κάποιος να πάρει το παιχνίδι επάνω του. Υπάρχουν παίκτες που είναι ηγέτες σε μια ομάδα. Αν ήταν ο Μάνταλος, ίσως να μας είχε βοηθήσει και να είχαμε πάρει το ματς. Δεν έχει νόημα να ψάξουμε κάτι τέτοιο. Μπορεί και να κερδίζαμε αν ήταν ενεργός, μπορεί και όχι. Ο Βάργκας ήταν τραυματίας και βγήκε στο ημίχρονο. Προσπάθησαν τα παιδιά. Πάντως στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Γηραιού Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Ψάξαμε να βρούμε την αντεπίθεση. Δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να κάνει ευκαιρίες. Είχαμε πρόβλημα στο να κρατήσουμε την μπάλα για να βγούμε και εμείς στην επίθεση. Ηταν λίγες οι φορές που το κάναμε αυτό. Τακτικά ήμασταν πολύ καλοί, όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι βαθμός ψυχολογίας. Εμείς έχουμε δύσκολο έργο. Πρέπει να δίνουμε όλο μας το “είναι” σε κάθε ματς».

ΑΕΚ:Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (72′ Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46′ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες, Μπακασέτας, Πέκχαρτ (46′ Πλατέλλας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο (54′ Πασσάς), Λάμπρου (60′ Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Περόνε (83′ Λουκίνας).