Ακόμη μία ευκαιρία σε περίπου 1,7 εκατ. καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη, που μέχρι σήμερα δεν έχουν σπεύσει να μπουν σε ρύθμιση, δίνει η ΔΕΗ.

Αφενός, παρατείνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή για έναν ακόμη μήνα, το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών σε 36 δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ρυθμίσουν χρέη ενός δισ. ευρώ. Αφετέρου, επιτρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση και όσοι τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους υπολοίπους.

ΣΕ 36 ΔΟΣΕΙΣ. Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα είναι ότι οι πελάτες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα έπρεπε για να μπουν στη ρύθμιση να δώσουν το 30% της οφειλής ως προκαταβολή και ακόμη και τότε ο μέγιστος αριθμός δόσεων δεν ξεπερνούσε τις οκτώ. Τώρα θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χωρίς προκαταβολή και με 36 δόσεις.

Μοναδική προϋπόθεση για να ενταχθεί η κατηγορία αυτή στο μέτρο είναι να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στον μετρητή τους.

Οσον αφορά μια τρίτη κατηγορία, αυτούς που έχουν κάνει παράνομη επανασύνδεση –εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής –προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση, η ΔΕΗ μειώνει την προκαταβολή από το 30% σε 15% και αυξάνει τον αριθμό των δόσεων από 4 σε 12.

Σημαντικό είναι επίσης ότι πρώτη φορά και έπειτα από χρόνια ανοδικών τάσεων, καταγράφεται ανακοπή του ρυθμού αύξησης στα φέσια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.