Ο Big Sam των Αγγλων έμπλεξε σε big περιπέτεια και σκάνδαλο. Με αποτέλεσμα κοντά δύο μήνες μετά την ανάληψη της θέσης του ομοσπονδιακού τεχνικού να χάσει τη θέση του στα Λιοντάρια. Σύμφωνα με την «Telegraph», ο Σαμ Αλαρντάις «συνελήφθη» σε βίντεο να συζητά με ρεπόρτερ που έκαναν τους ατζέντηδες και τους υποσχέθηκε μεσολάβηση σε μεταγραφικά θέματα και παράκαμψη των κανόνων της Ομοσπονδίας. Η έδρα του γραφείου είναι στην Απω Ανατολή και η συζήτηση αφορούσε συμφωνία που έκανε πλουσιότερο τον Αλαρντάις κατά περίπου 400.000 λίρες. Αν στην όλη κουβέντα προσθέσετε και περιπαικτικά σχόλια για τον προκάτοχό του στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας Ρόι Χότζσον, έχετε το πλήρες πακέτο της γκέλας.

Και κάπου εδώ ο φακός έρχεται στα δικά μας. Γιατί μπορεί να λέγονται τόσα και τόσα, αλλά σε τέτοιο σημείο το εγχώριο ποδόσφαιρο δεν έφτασε. Σε αυτά μάστορες είναι οι Αγγλοι, εκεί όπου το στοίχημα και οι διασυνδέσεις με μάνατζερ δίνουν και παίρνουν. Σκάνδαλο ολκής. Μπροστά στα Λιοντάρια εμείς είμαστε γατάκια κι ας κατηγορούμαστε κατά καιρούς για πολλά. Αν και όντως αξίζει έπαινος στην Ομοσπονδία για το «μετά», καθόσον καθάρισε τον κόουτς με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν σφύριξε αδιάφορα, όπως –δυστυχώς –κάνουμε στα μέρη μας.

Στα ενδότερα της Λίγκας

Εμφανίστηκε, όπως είχε γίνει γνωστό καιρό πριν, ο Σταύρος Κοντονής στη συνεδρίαση της Λίγκας. Αυτό ήταν καλό, υπό την έννοια ότι απέδειξε πως νοιάζεται για το πρωτάθλημα και δεν γυρίζει την πλάτη στους παράγοντες. Από την άλλη, βέβαια, άκουσε ο υφυπουργός τα αιτήματα των παραγόντων για χορηγίες και τα ρέστα, αιτήματα που είναι στην ημερήσια διάταξη. Το ζητούμενο είναι ένα ώστε να μην μπερδεύεται κανένας: όλα σε καθεστώς διαφάνειας. Και πώς δίνονται οι χορηγίες και ποιος αποφασίζει και γιατί άλλοι παίρνουν και άλλες ΠΑΕ όχι. Αν θέλουν όλοι να επικρατεί καθεστώς ισονομίας.

Ολα επιτρέπονται

Εχει ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής, το φετινό πρωτάθλημα. Γιατί φαίνεται πως οι εκπλήξεις μπορεί να μπουν στο κυρίως μενού. Ο κόσμος τις ζητά. Ο Τύπος τις αναφέρει. Οι παράγοντες δεν δυσανασχετούν, μολονότι ενίοτε αφορούν και δικές τους ομάδες. Αρα, οδεύουμε ολοταχώς σε έναν Μαραθώνιο με σασπένς και μένει να φανεί η αντίδραση των φανατικών που πάντα υπάρχουν. Πρόκειται να αποδεχθούν μια κατάσταση που τείνει να παγιωθεί με όλες τις ομάδες να διεκδικούν ό,τι τους αναλογεί;

Διαιτησία

Μην πιστέψει οποιοσδήποτε ότι οι παράγοντες ξέχασαν το αγαπημένο τους χόμπι που είναι να παρακολουθούν τις επιδόσεις των διαιτητών. Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς οι διαρροές συνεχίζονται. Αυτή την αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι, ο Σιδηρόπουλος φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά ας περιμένουμε την τελική ετυμηγορία. Ολα ανοιχτά είναι.