Οι αντιπαραθέσεις ήταν τόσο έντονες, που κάποιες φορές προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κοινού –κάτι που απαγορεύεται κατηγορηματικά.

– Η Χίλαρι Κλίντον, σε μια από τις πιο αποτελεσματικές της επιθέσεις, αναφέρθηκε στην άρνηση του Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία, κάτι που έχουν κάνει όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον. «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό» είπε η Δημοκρατική υποψήφια. «Ισως δεν είναι τόσο πλούσιος όσο λέει, ίσως δεν είναι τόσο φιλάνθρωπος όσο ισχυρίζεται. Ή ίσως δεν θέλει να μάθουν οι Αμερικανοί ότι δεν έχει πληρώσει τίποτα σε ομοσπονδιακούς φόρους». Η απάντηση του Τραμπ; «Αυτό με κάνει έξυπνο».

– Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ρωτήθηκε τι εννοούσε όταν είπε πως η Κλίντον δεν διαθέτει «προεδρική εξωτερική εμφάνιση». «Εννοούσα ότι δεν έχει την απαιτούμενη αντοχή» απάντησε, υπονοώντας κάποια προβλήματα υγείας. Η αντίπαλός του αντεπιτέθηκε: «Οταν ταξιδέψει σε 120 χώρες για να διαπραγματευθεί ειρηνευτικές συνθήκες και συμφωνίες ή περάσει 11 ώρες καταθέτοντας στη Γερουσία, ας μου μιλήσει για αντοχή» αντέτεινε και συνέχισε: «Προσπάθησε να αλλάξει την εξωτερική εμφάνιση με την αντοχή, όμως μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει αποκαλέσει τις γυναίκες γουρούνες και σκύλες». Τότε εκείνος το αρνήθηκε λέγοντας ότι είχε σχεδιάσει να πει «κάτι πολύ σκληρό για την Κλίντον και την οικογένειά της», όμως τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

– Η Κλίντον του επιτέθηκε για τους επαίνους προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι ο Τραμπ ουσιαστικά «κάλεσε δημόσια τον Πούτιν να χακάρει τις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες». Ο αντίπαλός της κούνησε το κεφάλι παρατηρώντας ότι «κανείς δεν ξέρει» εάν οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από το πρόσφατο χακάρισμα στο Δημοκρατικό Κόμμα και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είναι Κινέζοι ή χάκερ άλλης εθνικότητας.

– Αφότου ο Τραμπ υπερασπίσθηκε το σχέδιό του να μειώσει τη φορολογία για τους πλούσιους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επιθέσεις προς την Κλίντον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών αστειεύτηκε ότι «πριν τελειώσει η βραδιά θα με έχει κατηγορήσει για οτιδήποτε έχει συμβεί». Ο Τραμπ πετάχτηκε: «Γιατί όχι;».

– Ο Τραμπ καυχήθηκε για τα πολλά προεκλογικά του ταξίδια. «Με έχετε δει, πηγαίνω παντού» είπε και στράφηκε προς την αντίπαλό του. «Ενώ εσύ αποφάσισες να μείνεις σπίτι. Και να προετοιμαστείς για το ντιμπέιτ». «Πράγματι προετοιμάστηκα για το ντιμπέιτ» παρατήρησε εκείνη. «Και ξέρεις για τι άλλο είμαι προετοιμασμένη; Για την προεδρία».

– Κατά την επίθεση στον Τραμπ για τα φορολογικά του, η Κλίντον αναρωτήθηκε εάν «υπάρχει κάτι που κρύβει», πριν αναφερθεί στο σκάνδαλο που έχει πλήξει την ίδια με τη χρήση του προσωπικού της e-mail όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών. «Εκανα λάθος με το προσωπικό mail». «Σίγουρα έκανες λάθος» παρενέβη ο Τραμπ. Και η Κλίντον πρόσθεσε: «Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογηθώ. Ηταν λάθος μου».

– Η πρώην Πρώτη Κυρία κατηγόρησε

τον Τραμπ επειδή αρκετές φορές έχει αρνηθεί να πληρώσει εργολάβους σε αρκετές κατασκευές, λέγοντας ότι είναι τυχερή που ο πατέρας, ο οποίος ήταν κατασκευαστής, δεν χρειάσθηκε να συνεργαστεί ποτέ με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Πρόσθεσε ότι στο κοινό βρισκόταν και ένας αρχιτέκτονας τον οποίο δεν έχει πληρώσει ο Τραμπ. «Ισως δεν έκανε καλή δουλειά» μουρμούρισε ο αντίπαλός της.

– Η Κλίντον προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον Τραμπ ως εχθρό των εργαζομένων, λέγοντας ότι «ενθουσιάστηκε με την κρίση ακινήτων» επειδή έτσι του παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες για αγορές. «Αυτό ακριβώς ονομάζουμε μπίζνες» απάντησε εκείνος όλο καμάρι.

– Εκείνη τον αποκαλούσε συνεχώς «Ντόναλντ». Εκείνος την αποκαλούσε «κύρια υπουργέ» και υπενθύμιζε ότι βρίσκεται στην πολιτική σκηνή εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι δηλαδή κομμάτι του κατεστημένου.