Έπειτα από πολλούς μήνες αναμονής το Micra αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Η Nissan με το νέο της μοντέλο δεν παρουσιάζει απλά τη νέα γενιά αλλά επαναπροσδιορίζει πλήρως το τι σημαίνει για την ιαπωνική φίρμα – και τους μελλοντικούς κατόχους – η λέξη Micra.

Μια πρώτη ματιά δείχνει πλέον ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, με εμφάνιση που σε κάθε περίπτωση κεντρίζει με τις δυναμικές γραμμές του. με τρόπο τολμηρό και… επαναστατικό!

Είναι χαμηλότερο, ευρύτερο και μακρύτερο από τους προκατόχους του και έχει περισσότερο εσωτερικό χώρο.

Επίσης επωφελείται από μικρότερου κυβισμού κινητήρες turbo, σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο πλαίσιο που εξοπλίζεται από ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τη χαρακτηριστική μάσκα V, απ ‘όπου η αιχμηρά χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή διαγράφεται ως το πίσω άκρο, τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ και την νέα οροφή – ένα ακόμα σχέδιο που φέρει την υπογραφή της Nissan – αποπνέοντας μια αέρινη αίσθηση.

Η μοναδική εμφάνιση του νέου MICRA συνδυάζεται με μια επιλογή από 10 μοναδικά και ζωντανά εξωτερικά χρώματα, περιλαμβανομένου και του Energy Orange. Πρόσθετες εξωτερικές και εσωτερικές επιλογές εξατομίκευσης επιτρέπουν τη δημιουργία 125 διαφορετικών παραλλαγών, με τους μελλοντικούς τυχερούς ιδιοκτήτες να έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να σφραγίσουν με το δικό τους στυλ το νέο τους MICRA.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση του οδηγού, με μια χαμηλότερη θέση οδήγησης για μια πιο ασφαλή αίσθηση χειρισμού στο δρόμο.

Εξοπλισμός πάνω από την κατηγορία του!

Στις νέες τεχνολογίες απαρτίζεται το σύστημα Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), κάτι που υιοθετείται για πρώτη φορά στην κατηγορία. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε οχήματα της Nissan στην Ευρώπη, υιοθετείται το Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, όπου σε συνάρτηση με τα Around View Monitor (Σύστημα Πανοραμικής Θέασης), Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), High Beam Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου), αποτελούν τα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης , ως αναπόσπαστο μέρος του Nissan Intelligent Mobility.

Επίσης, θα εφοδιάζεται με μια κεντρική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών που παρέχει πρόσβαση στα συστήματα ήχου και δορυφορικής πλοήγησης, στο κινητό τηλέφωνο, σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών, όπως και στο Siri voice control της Apple μέσω του CarPlay.

Πλαίσιο και μηχανικά σύνολα

Στο νέο μοντέλο περιλαμβάνονται τα συστήματα Active Ride Control και Active Trace Control για μειωμένη υποστροφή και πιο άμεσο χειρισμό, συνδυάζοντας την απόλαυση με την αυτοπεποίθηση για τον οδηγό του.

Σε ότι αφορά του κινητήρες, το νέο MICRA αρχικά θα διατίθεται με έναν 0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον diesel 1.5 λίτρων, αμφότεροι με απόδοση 90hp. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρων και απόδοσης 73hp. Οι κινητήρες αυτοί, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αεροδυναμική του νέου MICRA, σηματοδοτούν για την Nissan ένα ακόμη βήμα εμπρός στην κατεύθυνση του οράματος Nissan Intelligent Power.