Χαρακτηρίστηκε η «μητέρα των δικών» για τα δεδομένα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο λόγος για τον νόμο σχετικά με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συνέρχεται αύριο και σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου θα κάνει τη… συνταγματική (ή μη) ακτινογραφία του «νόμου Παππά».

Οι ανώτατοι δικαστές, έχοντας μελετήσει όλα τα επιχειρήματα των διαδίκων, καλούνται να αποφανθούν επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Ant1, Αlpha, Σκάι, Star Channel και ETV, καθώς και της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Νέα απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων

Και ενώ ουδείς γνωρίζει αν όλα τα νομικά ζητήματα λυθούν μέσα σε μια διάσκεψη, χθες η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που αφορούσαν τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημοσιεύθηκε σήμερα το σκεπτικό των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ –κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα –επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αλλά μόνο το «διά ταύτα» της απόρριψης.

Στις 10 Οκτωβρίου οι νέες αιτήσεις

Το επόμενο… ραντεβού στο ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι στις 10 Οκτωβρίου, όπου έχει προσδιοριστεί να συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και Star όπως και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (ITV CP).

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Λευτέρη Κρέτσου για αποφάσεις που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.