Καλές πρακτικές και εμπειρίες που ενισχύουν την καινοτόμο ανάπτυξη και δημιουργούν ευκαιρίες για τους νέους επιχειρηματίες είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Φεστιβάλ Καινοτομίας στο Τελ Αβίβ.

Εστειλε από εκεί και φωτογραφίες της από διάφορες συναντήσεις. Ηταν τις ώρες ακριβώς που εντός των τειχών στη Βουλή συζητιόταν το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, όπου μεταξύ άλλων προέβλεπε και την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ στο νέο Υπερταμείο.

Για το θέμα αυτό «γαργάρα» έσπευσε να πει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Αντιθέτως –όπως θύμισε –πριν από δύο χρόνια η Ρένα Δούρου πρωτοστατούσε με δηλώσεις της για την ΕΥΔΑΠ.

«Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο, μη εκχωρήσιμο δημόσιο αγαθό» έλεγε. «Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην προστασία αυτού του αγαθού απέναντι στο φάσμα της εμπορευματοποίησής του που επιχειρείται μέσα από την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ» προσέθετε.

Η στήλη δεν ξέρει αν η σιωπή Δούρου σχετίζεται και με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση από τον σύντροφό της, ο οποίος βρέθηκε τον περασμένο χρόνο να αναλαμβάνει τα ηνία της Εταιρείας. Σίγουρα, πάντως, συμφωνεί με τον Γιάννη Σγουρό περί ανακυβιστήσεων. Και όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα.