Ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών για το κρίσιμο διάστημα 2014 – 2016, εγκαταλείπει το Βερολίνο. Ο Γέγκερ –η «φωνή» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη δεύτερη φάση της ελληνικής κρίσης με την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ –αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών στην τοπική κυβέρνηση της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Χθες, στο αποχαιρετιστήριο μπρίφινγκ ευχαρίστησε τους συντάκτες της «Μπούντες – πρέσε – κονφερέντς», και όπως με πληροφόρησε από τη γερμανική πρωτεύουσα ο ημέτερος Γιώργος Παππάς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους «έλληνες ανταποκριτές για την έντιμη συνεργασία», όπως είπε.

Προκάτοχος του Γέγκερ ήταν ο λαλίστατος αλλά συχνά εριστικός Μάρτιν Κοτχάους, που διαχειρίστηκε επικοινωνιακά την πρώτη φάση του ελληνικού δράματος μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.

Τον διαδέχθηκε 52χρονος Γέγκερ, διπλωμάτης καριέρας με θητεία στο Αφγανιστάν, που άφησε το διπλωματικό σώμα μία φορά για την ιδιωτική οικονομία αναλαμβάνοντας το Τμήμα Επικοινωνίας της Daimler – Benz και μία δεύτερη για το υπουργείο Οικονομικών.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της θητείας του Μάρτιν ήταν σίγουρα όταν διηύθυνε την ιστορική συνέντευξη Τύπου των Σόιμπλε – Βαρουφάκη στις 2 Φεβρουαρίου 2015, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Με την ψυχραιμία του και την αναλυτική ενημέρωση στο κυβερνητικό μπρίφινγκ τρεις φορές την εβδομάδα, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση.