Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ποδόσφαιρο. Στις 12 Ιουλίου η Σέλτικ έχανε από την πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 28 Σεπτεμβρίου η ίδια ομάδα σταματούσε το σερί των 10 νικών της «γκουαρντιολαποιημένης» Μάντσεστερ Σίτι υποχρεώνοντας τους Πολίτες σε ισοπαλία 3-3. Την τελευταία φορά που οι Κέλτες είχαν πετύχει τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα τους ήταν πριν από δέκα χρόνια, εναντίον της Μπενφίκα.

Είναι φυσικό λοιπόν να τρελαίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς στη Γλασκώβη Μούσα Ντεμπελέ και να δηλώνει πως «αν συνεχίσουμε έτσι, κάτι καλό θα βγει από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ». Δύο κανονιές του νεαρού Γάλλου έφεραν σε δυσμενή θέση την ομάδα του Γκουαρντιόλα, η οποία κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει το σκορ τρεις φορές!

Με δυσκολία κρατήθηκε ο Καταλανός για να μην πει κάτι κακό για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του.

«Είναι απογοητευτικό να δέχεσαι γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το δεύτερο γκολ ήταν από ατυχία και δεν θυμάμαι στο τρίτο γκολ να έκαναν κάποια φάση. Δεν πειράζει. Πάντοτε μαθαίνεις», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος στην επόμενη αγωνιστική θα βρεθεί απέναντι στη μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα.

Εκτός του Ντεμπελέ που έχει πετύχει 12 γκολ σε οκτώ εμφανίσεις του με τη Σέλτικ, φωτιά στα δίχτυα έβαλαν και οι Καβάνι, Γουόλκοτ.

Ο Ουρουγουανός πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Λουντογκόρετς με 3-1, φτάνοντας τα οκτώ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Δύο γκολ σημείωσε και ο Θίο Γουόλκοτ οδηγώντας την Αρσεναλ σε νίκη με 2-0 επί της Βασιλείας. Ο άγγλος διεθνής έφτασε τα πέντε τέρματα σε επτά ματς κάνοντας τον Αρσέν Βενγκέρ να χαμογελά.

Στους κερδισμένους ανήκει και η Μπαρτσελόνα. Χωρίς τον τραυματισμένο Μέσι στη σύνθεσή της για δεύτερο αγώνα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο Μπορούσια Παρκ και με γκολ των Τουράν και Πικέ να επικρατήσει της Γκλάντμπαχ με 2-1.

Πρώτη φετινή ήττα για την Μπάγερν από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη με 1-0. Ανησυχητική για τους Ροχιμπλάνκος η αστοχία τους από τα 11 μέτρα (Γκριεζμάν) για τρίτο σερί ματς.

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα. Οι παίκτες της Αϊντχόβεν δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πέναλτι για τέταρτο ματς, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε ισοπαλία 2-2 από τη Ροστόφ.